AKTUÁLNÍ SITUACE

Vážení zákazníci,
naše prodejna ve Zlíně v současné chvíli funguje přes výdejní okno v době po-pá 9-16, sobota 9-12. Standardně prodáváme zrnkovou/mletou kávu a kávy s sebou.
Můžete využít možnosti osobního odběru při objednávce přes e-shop.
Doprava zdarma nyní při objednávce nad 1000 Kč!

Předplatné kávy Mr. Coffee

30. 01. 2020

Předplatné kávy Mr. Coffee

Každý měsíc nová káva přímo domů nebo do práce. Vždy čerstvě pražená, výběrová arabica z rodinné pražírny. Podrobné informace o tom, jak funguje naše předplatné kávy. 

více  ⟶

Odrůdy kávovníku arabica

25. 07. 2019

Odrůdy kávovníku arabica

V dnešní době existuje nespočet druhů kávovníků. Podíváme se na ty nejdůležitější z nich a popíšeme rozdíly mezi nimi. 

více  ⟶

Kávovník – odkud se bere káva

11. 07. 2019

Kávovník – odkud se bere káva

Často se setkáváme s otázkou, co to káva vůbec je a odkud se bere. Spoustu lidí poté překvapí naše odpověď – káva je ovoce!

více  ⟶

Honey metoda zpracování kávy

30. 05. 2019

Honey metoda zpracování kávy

Způsob zpracování kávy, který je šetrný k životnímu prostředí a výsledkem jsou vysušené kávové třešně připravené na svou další cestu. 

více  ⟶

Suché zpracování kávy

18. 04. 2019

Suché zpracování kávy

Nejstarší a tradiční způsob zpracování kávy. Získáme vysušená zelená zrna zbavená třešně a dužiny, která jsou připravena na další cestu. 

více  ⟶

Mokré zpracování kávy

13. 04. 2019

Mokré zpracování kávy

Jeden z nejpoužívanějších způsobů zpracování kávových třešní za použití vody. Výsledkem jsou vysušená zelená kávová zrna, připravena na další dlouhou cestu. Mezi charakteristické ...

více  ⟶

Bezkofeinová káva

26. 03. 2019

Bezkofeinová káva

Bezkofeinová káva tvoří 10 % z celkové produkce na světě. Ale víte vůbec, jakým způsobem káva bez kofeinu vzniká? Stručně a jednoduše popíšeme základní metody odstranění kofeinu z ...

více  ⟶

O zpracování kávy obecně

26. 03. 2019

O zpracování kávy obecně

Souhrnné informace o tom, co se s kávovými třešněmi děje poté, co je farmáři sesbírají na farmě. Zpracování významným způsobem ovlivňuje chuť kávy a dává nám vědět, co od kávy ...

více  ⟶

Arabica a robusta

6. 03. 2019

Arabica a robusta

Stručně popíšeme základní rozdíly mezi nejrozšířenějšími typy kávovníku-arabicou a robustou. 

více  ⟶





zpět nahoru