Svět kávy

Suché zpracování kávy

18. 04. 2019

Suché zpracování kávy

Nejstarší a tradiční způsob zpracování kávy. Získáme vysušená zelená zrna zbavená třešně a dužiny, která jsou připravena na další cestu. 

více  ⟶

Mokré zpracování kávy

13. 04. 2019

Mokré zpracování kávy

Jeden z nejpoužívanějších způsobů zpracování kávových třešní za použití vody. Výsledkem jsou vysušená zelená kávová zrna, připravena na další dlouhou cestu. Mezi charakteristické ...

více  ⟶

El Salvador Finca Santa Matilde

4. 04. 2019

El Salvador Finca Santa Matilde

Karamelová sladkost, vyvážená acidita, středně silné tělo, nádherné aroma. Skvělá volba na více použití. Tuto 100% arabiku si vychutnáte jak na espressu, tak jako jemnější kávu s ...

více  ⟶

Uganda Bugisu

1. 04. 2019

Uganda Bugisu

Ačkoliv je tato káva z Afriky, kde se obvykle těšíme z ovocných káv s výraznější aciditou, je toto přesně ta výjimka potvrzující pravidlo. U této 100% arabiky vás osloví ...

více  ⟶

Nicaragua SHG Royal Momotombo

1. 04. 2019

Nicaragua SHG Royal Momotombo

Potěší vás výrazné aroma, jiskrná acidita, lehká zemitost a mírná hořkost. Chuť je čistá a intenzivní. U této 100% arabiky oceníte odlišnou a specifickou chuť, kterou doporučujeme ...

více  ⟶

Honduras Marcala

1. 04. 2019

Honduras Marcala

Tmavěji pražená arabica s lehkou hořkostí vhodná na přípravu espressa. Tato krásně vyvážená káva s tóny oříšků má středně silné tělo a nádherné aroma. Acidita je velmi příjemná, ...

více  ⟶

Burundi Ngongomo Colline

30. 03. 2019

Burundi Ngongomo Colline

Tato 100% arabika má výraznější chuť citrusových plodů, na filtrovaných kávách trochu silnější tělo a nezapomenutelnou chuť černého čaje. Osloví vás okouzlující aroma. Vyzkoušejte ...

více  ⟶

Bezkofeinová káva

26. 03. 2019

Bezkofeinová káva

Bezkofeinová káva tvoří 10 % z celkové produkce na světě. Ale víte vůbec, jakým způsobem káva bez kofeinu vzniká? Stručně a jednoduše popíšeme základní metody odstranění kofeinu z ...

více  ⟶

O zpracování kávy obecně

26. 03. 2019

O zpracování kávy obecně

Souhrnné informace o tom, co se s kávovými třešněmi děje poté, co je farmáři sesbírají na farmě. Zpracování významným způsobem ovlivňuje chuť kávy a dává nám vědět, co od kávy ...

více  ⟶

Uganda Bugisu

21. 03. 2019

Uganda Bugisu

Ačkoliv je tato káva z Afriky, kde se obvykle těšíme z ovocných káv s výraznější aciditou, je toto přesně ta výjimka potvrzující pravidlo. U této 100% arabiky vás osloví ...

více  ⟶

Arabica a robusta

6. 03. 2019

Arabica a robusta

Stručně popíšeme základní rozdíly mezi nejrozšířenějšími typy kávovníku-arabicou a robustou. 

více  ⟶

Kávovník – odkud se bere káva

6. 03. 2019

Kávovník – odkud se bere káva

Často se setkáváme s otázkou, co to káva vůbec je a odkud se bere. Spoustu lidí poté překvapí naše odpověď – káva je ovoce!

více  ⟶

Zboží v košíku celkem:

${ updatedTotal }

MR. COFFEE,
pražírna a prodejna kávy,
Tř. Tomáše Bati 201/8
Zlín, 760 01

Otevírací doba:
Po-pá 8-17
So 9-12

Rychlý kontakt