Archiv

GUATEMALA

PALO BLANCO
100% ARABICA
 Světle pražená káva Zpracováno suchou metodou Vypěstováno v nadmořské výšce 1 500 - 1950 m n. m.

Naturálně zpracovaná, 100% arabica z farmy Finca Palo Blanco, z oblasti Huehuetenango. Světle pražená káva se šťavnatou sladkostí, středně silným tělem a svěží aciditou. Vyvážený šálek s velmi mírnou hořkostí si vychutnáte na alternativách nebo živějším espressu. 

MR. COFFEE - Guatemala Palo Blanco

Dozvědět se více o kávě GUATEMALA PALO BLANCO

CHUŤ A PŘÍPRAVA KÁVY 

Naši Guatemalu Huehuetenango již určitě dobře znáte. Teď máme jedinečnou příležitost vyzkoušet, jak rozdílně mohou chutnat kávy ze stejné oblasti. Naše nová Guatemala Palo Blanco je navíc zpracovaná naturální (přírodní) metodou. Díky tomu v šálku ucítíte nejen svěží aciditu, ale také plnou, sladkou chuť zralého ovoce. Kávu pražíme na světlý profil, aby všechny její příjemné tóny vynikly. Káva má středně silné, hezky vyvážené tělo, které podporují lehce čokoládové tóny a velmi jemná hořkost. 
Tuto skvělou arabicu si vychutnáte zejména na alternativních přípravách, vyzkoušejte na filtry, french press, chytráček a krásně vyzní i na cold drippu. Pokud máte rádi svěží kávy bez výrazné hořkosti, doporučujeme i na espresso, kde vyzní ovocná acidita a sladkost. 


PŘIPRAVILI JSME PRO VÁS SÉRII VIDEÍ O DOMÁCÍ PŘÍPRAVĚ KÁVY: 


PĚSTOVÁNÍ A ZPRACOVÁNÍ KÁVY

Majitelem farmy Finca Palo Blanco je Ivan Ovalle. Jeho hlavním cílem je produkovat zrno špičkové kvality v souladu s okolní přírodou. Pod jeho vedením se vylepšilo zužitkování vody a sběr pouze těch nejzralejších třešní s nejvyšším podílem cukrů. Na farmě se pěstuje několik druhů kávovníků, naše zrno pochází ze stromů odrůd Catuai a Caturra. Tato káva je také zcela organická. Díky organickému pěstování se zmenšily eroze v půdě, zlepšila se kyprost a celková kvalita půdy. Díky certifikaci také farmáři za kávu dostanou vyšší cenu. A samozřejmě nikdo není vystaven chemikáliím, které se dále nešíří do okolního prostředí.
Ivan Ovalle si opravdu důsledně dává záležet na sběru těch nejzralejších třešní. Ta, která splní přísná kritéria se přesouvají na vyvýšené postele, kde se sušší na přímém slunci. To pomáhá vysušit třešně rychleji a společně s častým obracením třešní brání plesnivění třešní. Plísně je u naturálního zpracování vždy potřeba důsledně hlídat. Po 3-4 dnech se třešně přesouvají na další sušící postele, které jsou již schované pod plastovými fóliemi. Zde zůstávají dalších 13-15 dní, poté se uschlá dužina odstraní a zpracované zelené zrno je takto připraveno k exportu. 



zpět nahoru