


Mexico
CHIAPAS
100% ARABICA
Čeká vás krémová, sametová chuť s tóny karamelu a kakaa. Tato arabica má silné tělo, minimální kyselost a pěkně se hodí do káv s mlékem. Doporučíme zejména do kávovaru na přípravu lahodného espressa, pěkně sedne do french pressu, moka konvičky a džezvy. A navíc opravdu nádherně voní. Každodenní volba, která Vám zvedne náladu a stálice mezi našimi zákazníky.

Dovolujeme si také doporučit ...
Dozvědět se více o kávě Mexico CHIAPAS
Tmavě pražená káva
Káva se pěstuje v nadmořské výšce 1100 - 1250 m.n.m.
Zpracováno promytou metodou
CHUŤ A PŘÍPRAVA KÁVY
Mexiko se stalo stálicí v naší nabídce a hodně zákazníků se k nám pro něj vrací už roky. V šálku této lahodné kávy očekávejte sladce karamelové a kakaové tóny. Káva je krásně vybalancovaná, s příjemným, silným tělem, lehkou hořkostí a minimální aciditou. Výborně se hodí do káv s mlékem a opravdu nádherně voní. Pokud hledáte kvalitní kávu na přípravu espressa, je to právě tato. Jedná se o kávu, ke které se budete rádi vracet, která vás každé ráno pohladí na duši a dobře naladí. Jinak tuto 100% arabiku využijete french press, džezvu, moka konvičku, phin filtr, clever dripper, apod.
PĚSTOVÁNÍ A ZPRACOVÁNÍ KÁVY
Chiapas je oblast známá svou produkcí kávy a pro místní obyvatele tvoří důležitý zdroj obživy. V této oblasti je sdruženo několik tisíc rodin, které se živí pěstováním kávy v několika regionech s vyšší nadmořskou výškou. Kávy, které se pěstují ve vyšších nadmořských výškách, se obecně vykazují větší komplexností a najdeme v nich zajímavější a rozmanitější chutě. Jelikož se jedná o velké sdružení farmářů, je pro tyto pěstitele o něco jednodušší si vyjednat výhodnější cenu kávy, získat lepší technické vybavení a dokáží se lépe vzdělávat. Tohle všechno jim nadále pomáhá pěstovat kávy vyšších kvalit. Tato káva byla zpracována promytou metodou.
MEXIKO VE SVĚTĚ KÁVY
Kávový průmysl v Mexiku zaměstnává až 300 000 lidí, většinu z nich tvoří menší farmáři a rodinné farmy. Mexiko se dlouhodobě snaží o zlepšení reputace, co se kvality kávy týče a pomalu se dostává na trh s výběrovou kávou. K problémům, kterým farmáři čelí, se řadí hlavně nízké výdělky, limitovaná finanční pomoc, špatná infrastruktura a nízká technická vybavenost. Téměř všechna vypěstovaná káva je arabika, přičemž nejčastější pěstované odrůdy jsou Bourbon a Typica. Káva se zpracovává mokrou metodou. Potenciál, který bezesporu kávy z Mexika mají, se často vytrácí kvůli nedůslednému sběru a zpracování. Velké množství kávy je certifikováno jako organická surovina, díky čemuž mohou farmáři prodávat kávu s vyšším výdělkem.
OCHUTNEJTE S NÁMI VÍCE
Při nákupu nad 750 Kč Vám zašleme
75 g kávy zdarma.
Kávu pražíme několikrát týdně.
Čerstvost zaručena.
Každou kávu pražíme tak, aby vynikla
její jedinečná chuť. Doprava zdarma nad 2000 Kč,
jinak od 80 Kč.
Vše na e-shopu máme skladem.