Cascara Costa Rica Cascara Costa Rica Cascara Costa Rica Cascara Costa Rica Cascara Costa Rica Cascara Costa Rica Cascara Costa Rica Cascara Costa Rica

CASCARA

COSTA RICA
100% ARABICA
 Hodí se na French press
čaj jablko med

Cascara je vysušená dužina z kávových třešní. Získává se při zpracování kávy. Obsahuje zhruba 50 % kofeinu oproti normální kávě (arabice). Připravíte si z ní lahodný nápoj podobný čaji, chuťově něco mezi černým a ovocným čajem. Osvěžující cascaru si vychutnáte za studena i za tepla. 

SKLADEM

Více informací
MR. COFFEE - Cascara Costa Rica

Dovolujeme si také doporučit ...

Dozvědět se více o kávě CASCARA COSTA RICA

 Zpracováno suchou metodou Zpracováno suchou metodou

 Pěstováno v nadmořské výšce 1 300 m n. m. Pěstováno v nadmořské výšce 1 300 m n. m.

CHUŤ A DOPORUČENÁ PŘÍPRAVA

Cascara se více podobá čaji než kávě, její chuť je svěží, sladce ovocná, medová,... Zároveň ale obsahuje kofein, oproti normální arabice je to zhruba polovina kofeinu. Záleží i jakým způsobem si cascaru připravíte. I příprava se více podobá čaji. Můžete využít klasickou konvičku na čaj, sítko, čajový filtr, ale klidně i french press nebo  cold brew maker. Slupky zalejete horkou vodou a necháte louhovat stejně jako čaj. 

  • Můžete začít s poměrem 5 g cascary na 100 ml vody. Pokud vám přijde cascara nevýrazná, přidejte příště více cascary a naopak. Pokud bude příliš silná, dejte menší množství nebo louhujte kratší dobu. My necháváme cascaru louhovat 20 minut, během toho ji párkrát zamícháme. Poté scedíme a pokud chceme ledovou verzi, necháme vychladit v lednici. Můžete podávat s ledem, citrónem, pomerančem, to vše cascaře sluší. 

U cascary se příliš nemusíte bát, můžete vyzkoušet různé poměry cascara:voda, dobu louhování, způsob přípravy,... 

PĚSTOVÁNÍ A ZPRACOVÁNÍ KÁVY 

Co to vlastně cascara je? Jak se získává? 

Naše cascara pochází z naturálně zpracované 100% arabiky z farmy Hacienda Sonora v centrální Kostarice. Celá farma funguje ze 100 % z obnovitelné energie za pomocí vlastní hydroelektrárny. Káva se zpracovává přírodní (suchou) metodou pod bedlivým dohledem farmářů. Ve zpracovatelské stanici se třešně opláchnou vodou a nechají vyschnout na sušících postelích. Po vysušení se zrna skladují 2 měsíce, následně je z nich pomocí stroje odstraněna vyschlá dužina. Tato dužina se dále prodává jako cascara. 


OCHUTNEJTE S NÁMI VÍCE

MR. COFFEE Při nákupu nad 750 Kč Vám zašleme
75 g kávy zdarma.

MR. COFFEE Kávu pražíme několikrát týdně.
Čerstvost zaručena.

MR. COFFEE Každou kávu pražíme tak, aby vynikla
její jedinečná chuť. 

MR. COFFEE 
Doprava zdarma nad 2000 Kč,
jinak od 80 Kč.

MR. COFFEE Vše na e-shopu máme skladem.



zpět nahoru