Colombia Excelso Medellin Colombia Excelso Medellin Colombia Excelso Medellin
Doporučujeme

Colombia

EXCELSO MEDELLIN
100% ARABICA
 Hodí se na aeropress Hodí se na V60 Hodí se na espresso Hodí se pro French press
čokoláda meruňka vanilka třešeň

Káva je krásně nasládlá s tóny mléčné čokolády, přitom v sobě má určitou jiskru a na jazyku Vás polechtá příjemná acidita. Skvělá káva, která si nás naprosto získala. Můžete si ji vychutnat  na všechny možné způsoby – na alternativy, na skvělé espresso, do káv s mlékem,… volba je jen na Vás.  Naše stálice, doporučujeme!

SKLADEM

Více informací
MR. COFFEE - Colombia Excelso Medellin

Dovolujeme si také doporučit ...

Dozvědět se více o kávě Colombia EXCELSO MEDELLIN

 Středně pražená káva Středně pražená káva

 Pěstováno v nadmořské výšce 1 600 m n. m. Pěstováno v nadmořské výšce 1 600 m n. m.

 Zpracováno promytou metodou Zpracováno promytou metodou

CHUŤ A PŘÍPRAVA KÁVY

Není se co divit, že si tuto skvělou arabiku oblíbilo tolik lidí po celém světě. V šálku kávy nalezneme svěží ovocné tóny, krásně nasládlé, středně silné tělo a vyváženou aciditu. Čistý konec doprovází karamelové tóny s poctivou sladkostí. Tato káva z Kolumbie je výborná volba na alternativní přípravy. Vyzkoušeli jsme ji na mnoha filtrech a vždy se k ní rádi vracíme.  Pokud upřednostníte ovocnější kávy, nemusíte se bát tuto arabiku použít na espresso, je opravdu velmi pěkně vyvážená. V kávách s mlékem bude tato Kolumbie krásně sladká a acidita se nám téměř vytratí. Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv přípravu, vždy si kávu pomelte těsně před použitím a poté spotřebujte co nejrychleji. Kávu ovlivňuje okolní vlhkost, teplota, čerstvost a spousta dalších faktorů, tak si ji nekazte tím, že bude stát pomletá ve spíži celý týden. Taková káva již nikdy nebude mít svou kvalitu.

ZPRACOVÁNÍ A PĚSTOVÁNÍ KÁVY

Oblast Medellin se nachází na severozápadě Kolumbie. Jedná se o jednu z větších oblastí, kde se káva pěstuje v ideálních podmínkách: optimální nadmořské výšky, dostatek dešťových srážek a na živiny bohatá půda. Tyto faktory společně přispívají k výborné chuti této arabiky. Sklizně kávovníků probíhají ve dvou obdobích, první od dubna do května, druhá potom od října do prosince. Zralé třešně kávovníku jsou ručně sbírány, většinou ženami z okolních vesnic. Dále jsou zpracovány mokrou metodou a fermentovány. Zrna jsou čištěna pomocí horských pramenů a sušena na speciálních postelích.

KOLUMBIE VE SVĚTĚ KÁVY

Kolumbie se nachází na severním cípu jižní Ameriky. Je to země plná bujných deštných pralesů, nádherných horských masivů a kávových plantáží. Kolumbie patří k hlavním vývozcům kávy, dnes je třetí na světě, a jednoho z předních vývozců arabik. Kolumbijská káva je velmi vyhledávaná a oblíbená, její unikátní geografické podmínky umožňují pěstování arabik té nejlepší kvality. Káva se velmi často pěstuje na úpatí pohoří And, které tuto zemi protínají. Kávovníkům se tradičně daří ve vyšších nadmořských výškách a mají také rádi stabilní teploty, dostatek srážek a stínu. Menší farmáři, kterých je v Kolumbii většina, se dnes potýkají s různými problémy, například velkoplošným odlesňováním přírody, znečišťováním půdy a vody pesticidy, nebo rozsáhlými erozemi půdy. Pěstování kávy hraje v Kolumbii opravdu významnou roli. Nachází se zde kolem 500 000 farmářů (!) a průměrná velikost farmy je kolem 2 akrů. Káva z Kolumbie je velmi oblíbená po celém světě, zejména pro její výrazné tělo, snadno rozpoznatelnou sladkou chuť a velmi příjemnou aciditu. 

 V Kolumbii se zrna třídí podle velikosti. Největší zrna se nazývají Supremo, druhá největší se jmenují Excelso. Je možné, že oba typy zrn pocházejí ze stejného kávovníku, ale jsou roztříděny dle velikosti.


OCHUTNEJTE S NÁMI VÍCE

MR. COFFEEPři nákupu nad 750 Kč Vám zašleme
75 g kávy zdarma.

MR. COFFEEKávu pražíme několikrát týdně.
Čerstvost zaručena.

MR. COFFEEKaždou kávu pražíme tak, aby vynikla
její jedinečná chuť. 

MR. COFFEE
Doprava zdarma při nákupu nad 2000 Kč,
jinak od 65 Kč.

MR. COFFEEVše na e-shopu máme skladem.



zpět nahoru