Informace o produktu
Tato ručně tepaná měděná džezva slouží k přípravě tradiční turecké kávy. Měď se používá pro snadné a konstantní vedení tepla. Turecká káva je nefiltrovaná, na její přípravu používáme velmi jemně pomletou kávu konzistence pudru. Díky tomuto jemnému mletí káva sedne na dno šálku a nebudeme ji pít. V případě, že Váš mlýnek nenamele kávu na požadovanou jemnost, je lepší si ji nechat pomlít ve vaší pražírně nebo koupit již kávu pomletou. V každé části světa, kde se káva tímto způsobem připravuje, mají svůj nejlepší recept. Někde se káva sladí cukrem, jinde přidávají koření, připravuje se na plynovém vařiči i na horkém písku… Variant je opravdu mnoho, vždy záleží na tom, aby vám káva chutnala.
|
|
Materiál: |
měď, cín, rukojeť - slitina |
Objem: |
120ml / 200ml / 290ml |
Průměr dna: |
cca 6,5 cm |