VÁNOČNÍ PROVOZNÍ DOBA

Vážení zákazníci,
pro jistotu doručení objednávek do Vánoc doporučujeme objednat nejpozději do 17. 12. 2024.
Objednávky s osobním odběrem objednejte nejpozději do 22. 12. 2024.

Otvírací doba:
16. 12. - 20. 12. otevřeno 8-17:30
So 21. 12. otevřeno 9-13
Ne 22. 12. zavřeno
Po 23. 12. otevřeno 8-17:30

24. 12. 2024 - 1.1. 2025 ZAVŘENO
Přejeme co nejklidnější předvánoční čas.

Blend 2 Blend 2 Blend 2 Blend 2 Blend 2 Blend 2 Blend 2 Blend 2

ESPRESSO SMĚS BLEND 2

70 % BRAZIL, 30 % GUATEMALA
100% ARABICA
 Skvělá na espresso Hodí se na French press Hodí se do džezvy
čokoláda kakao oříšek

Výraznější hořkost této kávy podporují čokoládové a oříškové tóny, plná, silná chuť, acidita je minimální. Směs dvou 100 % arabik, která se hodí na přípravu každého espressa a do káv s mlékem. Pro každodenní šálek kávy, který vás pohladí na duši. Využijete také na moka konvičku, french press nebo třeba džezvu.

SKLADEM

Více informací
MR. COFFEE - Blend 2

Dovolujeme si také doporučit ...

Dozvědět se více o kávě ESPRESSO SMĚS BLEND 2 70 % BRAZIL, 30 % GUATEMALA

 Tmavě pražená káva Tmavě pražená káva

 Hodí se na espresso Hodí se na espresso

Spojení dvou lahodných káv

Dscn5641

Vyzkoušejte naši směs dvou 100% arabik na přípravu báječného espressa a do káv s mlékem. Tentokrát jsme pro vás nachystali kombinaci Brazílie Santos a Guatemaly Huehuetenango. Brazílie v sobě skrývá báječně oříškové aroma, v kávě ucítíte hořko-čokoládové tóny a acidita je u této kávy naprosto minimální. Guatemala této směsi dodá velmi pevné, silné tělo, díky kterému káva vynikne, i když si do šálku rádi přidáte nějaké to mléko. Guatemala má lehce kakaové tóny a také velmi mírnou aciditu. 

 Spojení těchto dvou lahodných káv vám připomene ten báječný pocit, když se zakousnete do kvalitní hořké čokolády s oříšky. Ideální volba, když chcete pohostit rodinu a přátele, nebo když ráno akutně potřebujete doplnit tu nutnou dávku kofeinu, která vás nastartuje na další den. V kavárně jsme tuto směs zkoušeli s velkým ohlasem u našich zákazníků, a tak věříme, že zachutná všem, kteří si doma rádi dopřejí kvalitní espresso.

Brazil Santos

Arabika

Brazílie patří mezi největší pěstitele kávy na světě, pěstuje se zde asi 80 % arabiky a 20 % robusty. Zajímavé je, že ještě v roce 1920 Brazílie obstarávala 80 % celosvětové produkce kávy. Jak se ale rozvíjel kávový průmysl a produkce kávy, podíl Brazílie postupně klesl až na současných 35 %. Nachází se zde asi 300 000 kávových farem. Pokaždé, když dojde k výkyvům v produkci v Brazílii, ovlivní to celý kávový průmysl, včetně toho, kolik za svůj šálek kávy zaplatíte u vás doma.

Guatemala SHB Huehuetenango

Coffee 692820 960 720

V Guatemale se pěstuje především arabika, kávy z různých oblastí nás dokáží překvapit širokou škálou chutí. Najdeme zde kávy, které mají čokoládové, kakaové nebo hořké tóny, ale nezřídka narazíme na citrusové, ovocné chutě s živou aciditou. Je to způsobeno také širokou škálou mikroklimat, která se zde nacházejí. Vrchovina Huehuetenango, ze které pochází naše zrno, nemá vulkanický původ a jedná se o oblast s malým množstvím srážek a pozdější dobou sběru. Zrno z této oblasti je ceněné pro svoji kvalitu a komplexní chuť.

Jak na přípravu?

Dscn5287

Připravit v domácích podmínkách kvalitní espresso není jednoduché. Poradíme Vám alespoň ten základ, zbytek už budete muset zkoušet na vašem kávovaru doma. 

Čerstvě pomletá káva by neměla chybět u žádné přípravy, ať už se chystáte právě na nějaké dobré espresso nebo si rádi vychutnáte alternativní metody. Doma se prostě bez mlýnku neobejdete. Čerstvost pomleté kávy udělá u jakékoliv přípravy opravdu citelný rozdíl, který pozná i úplný začátečník. Doporučujeme začít s 8 g na jedno espresso. Káva musí být namleta na správnou hrubost. U espressa je to určitě jemnější mletí, ale zde opět záleží, jakou máte doma k dispozici výbavu. Většinou chvíli trvá, než se se svým mlýnkem seznámíte a najdete tu správnou hrubost mletí. Máme-li kávu pomletou příliš hrubě, espresso poteče příliš rychle a z kávy se nestihnou vyextrahovat všechny oleje a cukry, které ve výsledku tvoří právě tu jedinečnou chuť. Teče-li naopak káva příliš pomalu, bude přeextrahovaná, spálená, nepříjemná v ústech a opět si neužijeme tu pravou chuť. 

Doporučená doba extrakce u espressa by měla být v rozmezí 20–30 vteřin, v případě této směsi na espresso nám vyhovoval zlatý střed kolem 25 vteřin. Za tuto dobu by nám z páky mělo vytéct espresso o objemu 25–30 ml, s krásnou kremou medové barvy, nádherným aroma a především skvělou chutí. U každé kávy stojí za to, si dát s její přípravou trochu práce. Než se káva dostala do Vašeho hrníčku, urazila velmi dlouhou cestu, při které jí spousta lidí věnovala velkou péči. Pokud máte s přípravou u jakékoliv kávy problém, se kterým si nevíte rady nebo třeba hledáte oživení vašeho každodenního rituálu, neváhejte se na nás obrátit.


OCHUTNEJTE S NÁMI VÍCE

MR. COFFEE Při nákupu nad 750 Kč Vám zašleme
75 g kávy zdarma.

MR. COFFEE Kávu pražíme několikrát týdně.
Čerstvost zaručena.

MR. COFFEE Každou kávu pražíme tak, aby vynikla
její jedinečná chuť. 

MR. COFFEE 
Doprava zdarma nad 2000 Kč,
jinak od 80 Kč.

MR. COFFEE Vše na e-shopu máme skladem.



zpět nahoru