AKTUÁLNÍ SITUACE

Prodejna a pražírna na Školní ulici funguje přes výdejní okénko v normální otvírací době po-pá 8.00-17.00, sobota 9.00-12.00.

Hario Mizudashi cold brew
Novinka

Hario Mizudashi cold brew coffee maker

Připravte si doma lahodnou ledovou kávu pomocí Hario Mizudashi. Tzv. cold brew se připravuje pomalou extrakcí kávy ve studené vodě. Objevte u své oblíbené kávy novou a jedinečnou chuť. Objem 600 ml. 

SKLADEM

Více informací

Dovolujeme si také doporučit ...

Více informací o Hario Mizudashi cold brew coffee maker

Příprava ledové filtrované kávy - cold brew byl v posledních letech velký hit a dnes jej běžně nabízejí takřka všechny kavárny. Cold brew si lze snadno připravit i doma a my pro vás máme skvělého pomocníka z dílny japonského mistra Hario. Pozor na to - v horkém létě budete tuto skvělou kávu pít od rána do večera :) 


Na přípravu vyzkoušejte některou světle praženou výběrovou kávu z naší nabídky.

CO JE TO COLD BREW? 

Studená filtrovaná káva. Normálně připravujeme kávu pomocí horké vody a rychlé extrakce (espresso, filtrované kávy,...). U cold brew je to přesně naopak. Kávu připravujeme velmi pomalu (v řádech hodin i dnů) pomocí studené vody. Káva má unikátní chuťový profil, velmi odlišný od běžně připravované kávy. 


Co je Hario Mizudashi? 

Skleněná nádoba s integrovaným filtrem, která slouží na přípravu studené filtrované kávy cold brew. 
Objem výsledného nápoje je 600 ml, celkový objem pak cca 800 ml. 
Není třeba dokupovat žádné papírové filtry. Po přípravě filtr jednoduše vyjmete a umyjete. 


Jak kávu připravit? 

  1. Připravíme si 50 g čerstvě pražené kávy, kterou pomeleme na střední hrubost. 
  2. Kávu nasypeme do filtru a pomalu zaléváme vodou o pokojové teplotě. Doporučujeme použít vodu dobré kvality nebo filtrovanou.
  3. V průběhu zalévání kávu průběžně mícháme. 
  4. Naplníme celou láhev a dáme do lednice na dobu 8-12 hodin. 
  5. Vyjmeme filtr s mletou kávou, ten důkladně vymyjeme vodou. 
  6. Před servírováním můžeme kávu vylepšit kostkou ledu, kouskem citrónové/pomerančové kůry, kvalitním cukrem,... můžeme experimentovat. Dle naší zkušenosti jsou ale kávy natolik chuťově bohaté a zajímavé, že toho příliš navíc nepotřebují.


TIP 

Během přípravy můžeme experimentovat s hrubostí mletí i dobou extrakce. Můžeme tak pozměnit výslednou chuť kávy. Nebojte se použít optimálně světle praženou arabicu. I když nemáte rádi kyselou kávu, tady se toho nebojte. Výsledná chuť bývá velmi bohatá, spíše sladká a kyselost je potlačená. 


OCHUTNEJTE S NÁMI VÍCE

MR. COFFEE Při nákupu nad 750 Kč Vám zašleme
75 g kávy zdarma.

MR. COFFEE Kávu pražíme několikrát týdně.
Čerstvost zaručena.

MR. COFFEE Každou kávu pražíme tak, aby vynikla
její jedinečná chuť. 

MR. COFFEE 
Doprava zdarma nad 2000 Kč,
jinak od 70 Kč.

MR. COFFEE Vše na e-shopu máme skladem.



zpět nahoru