








Colombia
ARGOTE NARANJA
100% ARABICA
Pokud jste opravdovým milovníkem kávy, víte, že ne každá káva je stejná. Colombia Argote Naranja není jen další "dobrá káva". Je to prémiový zážitek, který v sobě nese příběh, tradici a neuvěřitelné úsilí farmářů, kteří tuto kávu pěstují. Připravte se na chuť, která vás ohromí svou čistotou, komplexností a perfektní harmonií mezi sladkostí, ovocnými tóny a jemnou kyselinkou.

Dovolujeme si také doporučit ...
Dozvědět se více o kávě Colombia ARGOTE NARANJA
Světle pražená káva
Vypěstováno v nadmořské výšce 2100 - 2300 m n.m.
Zpracováno promytou metodou
CHUŤ A PŘÍPRAVA KÁVY
V šálku této lahodné kávy najdete tóny sladké čokolády a sušeného ovoce, doplněné jemnou, ale svěží aciditou s nádechem červeného jablka a sladkých bobulovin. Tělo kávy je krásně plné a chuťový profil skvěle vybalancovaný.
Jak si tuto kávu připravit?
- Pro filtrovanou kávu: Doporučujeme poměr 1:16 (1 g kávy na 16 g vody). Zvolte hrubší mletí a sledujte, jak se vůně kávy rozvine ještě před prvním douškem.
- Pro espresso: Jemnější mletí a 9 barů tlaku promění každé zrnko v koncentrovaný elixír plný energie a chuti. Doporučujeme alespoň 8 g na single espresso.
Nejste si jisti, jak kávu připravit? Mrkněte k nám do blogu, kde najdete spoustu přehledných návodů na domácí přípravu kávy.
ZPRACOVÁNÍ A PĚSTOVÁNÍ KÁVY
- Vysoce kvalitní zrna z rodinné farmy Argote
Naše káva pochází z malého rodinného hospodářství v Kolumbii, kde se každé zrnko pěstuje s láskou a péčí. Vybrali jsme pouze ty nejlepší odrůdy, aby vaše chuťové pohárky mohly zažít dokonalou harmonii chutí a aroma. Zrna procházejí přísným výběrem, a vy tak dostáváte čistou esenci kvality. Farma se nachází ve známé oblasti Narino, která se proslavila díky velkým korporacím (hello Starbucks a Nespresso). Nicméně je zde i spousta utajených pokladů, které je potřeba objevovat. Poloha této konkrétní farmy těží z naprosto dokonalých podmínek pro pěstování kávy. Veškerá káva se pěstuje bez použití pesticidů.
Rodinná farma vznikla v roce 2014, kdy ji založil Juan Pablo se svým otcem. Farma se během pár let rozrostla neuvěřitelným způsobem. Vznikla zde fermentovací stanice, káva se začala zpracovávat několika různými způsoby, investovalo se do speciálních sušících "šuplíků", které výrazně pomohly dotáhnout chuťové vlastnosti k dokonalosti. Otevřelo se tréninkové centrum a nyní v okolí není jediný farmář, který by nebyl ovlivněn neskutečným úsilím, které rodina Argote do své práce vkládá. Tato rodina ovlivnila celou místní komunitu, podařilo se jim soustředit na vysoce kvalitní zpracování těch nejlepších zrn. - Zpracování
Probíhá tradiční mokrou metodou. Ručně sesbírané kávové třešně jsou promývány horskou vodou, fermentovány po dobu 18-24 hodin a sušeny na betonových postelích nebo speciálních šuplících cca 14 dní. Poté jsou zrna ručně protříděna, zbavena vnější vrstvičky pergamenu, zabalena a připravena k exportu. Vše pod bedlivým dohledem rodiny Argote. Pěstovány jsou odrůdy Castillo, Caturra a Catuaí.
- Nezapomenutelný chuťový profil
Colombia Argote Naranja přináší explozi chutí, na které jen tak nezapomenete. V každém doušku objevíte tóny čokolády, šťavnatého ovoce a jemné sladkosti s vyváženou kyselinkou. Dokonalá kombinace pro ty, kdo hledají svěží, lehce ovocnou a zároveň plnou chuť.
- Univerzálnost, která vás nadchne
Hledáte kávu, která bude perfektní jak na filtr, tak na espresso? Colombia Argote Naranja zvládne obojí s lehkostí. Ať už si připravíte svěží filtrovanou kávu, nebo intenzivní espresso plné života, vždy dostanete špičkový zážitek.
KOLUMBIE VE SVĚTĚ KÁVY
Kolumbie se nachází na severním cípu jižní Ameriky. Je to země plná bujných deštných pralesů, nádherných horských masivů a kávových plantáží. Kolumbie patří k hlavním vývozcům kávy, dnes je třetí na světě, a jednoho z předních vývozců arabik. Kolumbijská káva je velmi vyhledávaná a oblíbená, její unikátní geografické podmínky umožňují pěstování arabik té nejlepší kvality. Káva se velmi často pěstuje na úpatí pohoří And, které tuto zemi protínají. Kávovníkům se tradičně daří ve vyšších nadmořských výškách a mají také rádi stabilní teploty, dostatek srážek a stínu. Menší farmáři, kterých je v Kolumbii většina, se dnes potýkají s různými problémy, například velkoplošným odlesňováním přírody, znečišťováním půdy a vody pesticidy, nebo rozsáhlými erozemi půdy. Pěstování kávy hraje v Kolumbii opravdu významnou roli. Nachází se zde kolem 500 000 farmářů (!) a průměrná velikost farmy je kolem 2 akrů. Káva z Kolumbie je velmi oblíbená po celém světě, zejména pro její výrazné tělo, snadno rozpoznatelnou sladkou chuť a velmi příjemnou aciditu.
V Kolumbii se zrna třídí podle velikosti. Největší zrna se nazývají Supremo, druhá největší se jmenují Excelso. Je možné, že oba typy zrn pocházejí ze stejného kávovníku, ale jsou roztříděny dle velikosti.
OCHUTNEJTE S NÁMI VÍCE
Při nákupu nad 750 Kč Vám zašleme
75 g kávy zdarma.
Kávu pražíme několikrát týdně.
Čerstvost zaručena.
Každou kávu pražíme tak, aby vynikla
její jedinečná chuť. Doprava zdarma nad 2000 Kč,
jinak od 80 Kč.
Vše na e-shopu máme skladem.