JEDEME NA CHVILKU PRYČ

Vážení zákazníci,
z důvodu dovolené budeme všechny e-shopové objednávky vyřizovat od 15.7.2024.
Děkujeme za pochopení a přejeme Vám krásné léto.


Archiv

Uganda

BUGISU
100% ARABICA
 Tmavě pražená káva Pěstováno v nadmořské výšce 1 300 m n. m. Zpracováno promytou metodou

Pokud hledáte výraznou, hořkou kávu, jste zde správně. Chuti vévodí tmavá čokoláda s lehce kouřovým nádechem. Tělo je silné, zemité, káva je opravdu výrazná a ucítíte ji i v kávách s mlékem. Acidita je úplně minimální. Vyzkoušejte na džezvu, phin filtr a samozřejmě do kávovaru. 

MR. COFFEE - Uganda Bugisu

Dozvědět se více o kávě Uganda BUGISU

CHUŤ A PŘÍPRAVA KÁVY

U káv pocházejících ze střední a východní Afriky jsme zvyklí na výraznější aciditu, rozvinuté ovocné tóny, citrusové chutě,… Uganda Bugisu představuje přesně tu výjimku, která potvrzuje pravidlo. U této kávy se můžeme těšit z plného, zemitého těla s výraznou chutí. Acidita je opravdu nevýrazná, aroma s lehce kouřovým nádechem naopak jen tak nezapomenete. Chutě jsou poměrně jednoduché a přímočaré. Osloví vás hořkost tmavé čokolády a lehký nádech hřebíčku. Ideální pro každodenní ranní šálek kávy, ať už si jej připravíte v kávovaru, nebo na alternativách, u kterých oceníte silné tělo kávy. Zkuste třeba french press, moka konvičkudžezvu nebo phin filtr. Samozřejmostí by měla být čerstvě pomletá káva, která tak neztrácí nic ze svých skvělých vlastností.

PŮVOD KÁVY

Uganda patří k menším státům střední Afriky. Na mapě ji najdeme vedle dalších zemí, ze kterých pravidelně ochutnáváme kávu: Tanzánie, Rwanda nebo Keňa. Její důležitou součástí je také Viktoriino jezero, které se nachází jihu Ugandy a významně ovlivňuje klima země. Najdeme zde také další jezera, četná pohoří a vodopády, které tvoří mimořádné přírodní scenérie. Hospodářsky se tato malá země řadí k chudším státům a právě káva patří, vedle bavlny a čaje, k hlavním vývozním artiklům. Odhaduje se, že až 20 % populace se živí prací spojenou s kávovým průmyslem. Na většině farem se dužina ze zralých zrn odstraňuje ručně. To je dnes už poměrně zastaralý způsob, který ale postupně ustupuje moderním metodám zpracování a strojům šetrným k přírodě. Tato káva je zpracována promytou metodou.


zpět nahoru