Ethiopia
SIDAMO
100% ARABICA
Tuhle Etiopii nesmíte promeškat. Etiopie Sidamo je dnes již synonymem výběrové kávy prvotřídní kvality. Tato arabica má skvěle vyvážené tělo s jiskrnou ovocnou aciditou a mimořádně čistou chuť. Skvělá na filtrované kávy i na svěží, výrazné espresso.
Dovolujeme si také doporučit ...
Dozvědět se více o kávě Ethiopia SIDAMO
Světle pražená káva
Zpracováno promytou metodou
Vypěstováno v nadmořské výšce 2 200 m n. m.
CHUŤ A PŘÍPRAVA KÁVY
V této vynikající kávě najdeme přesně to, co od nejlepší Etiopie očekáváme: tedy čistý chuťový profil, vyvážené tělo a jasně definované tóny. V chuti této kávy najdeme tóny citrusů-pomerančů, mandarinek, limetek, sladkost borůvek a manga a nádech černého čaje. Na přípravu doporučujeme alternativní metody: Hario V60, vacuum pot, aeropress, chemex. Určitě se nebojte vyzkoušet ani na espresso. Káva má dostatečně silné tělo, aby vynikla i v kávovaru. Chuť bude mít výraznější aciditu a svěžest.
PĚSTOVÁNÍ A ZPRACOVÁNÍ KÁVY
Proces zpracování kávy následuje tradiční etiopské postupy. První roztřídění posbíraných kávových třešní probíhá vizuální kontrolou a namáčením třešní (třešně s defekty zůstanou plavat na povrchu vody). Následně se pomocí mechanického stroje odstraní slupka a část dužiny a třešně se ve vodě nechají fermentovat po dobu 36-72 hodin. Poté se ze zrn uvolní zbylá dužina a v mycích kanálech se kávová zrnka důkladně očistí. Nyní přichází na řadu rozdělení zrnek podle hustoty. Ta nejkvalitnější zrna se nechají dále namáčet ve vodě po dobu 8-12 hodin, zatímco zbylá nekvalitní zrna jsou odstraněna. Během sušení se zrna pravidelně kontrolují a obracejí, aby se předešlo plesnivění a zajistilo se rovnoměrné sušení.
OCHUTNEJTE S NÁMI VÍCE
Při nákupu nad 750 Kč Vám zašleme
75 g kávy zdarma.
Kávu pražíme několikrát týdně.
Čerstvost zaručena.
Každou kávu pražíme tak, aby vynikla
její jedinečná chuť.
Doprava zdarma nad 2000 Kč,
jinak od 80 Kč.
Vše na e-shopu máme skladem.