VÁNOČNÍ PROVOZNÍ DOBA

Vážení zákazníci,
pro jistotu doručení objednávek do Vánoc doporučujeme objednat nejpozději do 17. 12. 2024.
Objednávky s osobním odběrem objednejte nejpozději do 22. 12. 2024.

Otvírací doba:
16. 12. - 20. 12. otevřeno 8-17:30
So 21. 12. otevřeno 9-13
Ne 22. 12. zavřeno
Po 23. 12. otevřeno 8-17:30

24. 12. 2024 - 1.1. 2025 ZAVŘENO
Přejeme co nejklidnější předvánoční čas.

Ethiopia Sidamo Ethiopia Sidamo Ethiopia Sidamo Ethiopia Sidamo Ethiopia Sidamo Ethiopia Sidamo Ethiopia Sidamo Ethiopia Sidamo

Ethiopia

SIDAMO
100% ARABICA
 Naučíte se připravovat aeropress Hodí se pro chemex Hodí se na Hario V60
mango maliny citrusy

Tuhle Etiopii nesmíte promeškat. Etiopie Sidamo je dnes již synonymem výběrové kávy prvotřídní kvality. Tato arabica má skvěle vyvážené tělo s jiskrnou ovocnou aciditou a mimořádně čistou chuť. Skvělá na filtrované kávy i na svěží, výrazné espresso.

SKLADEM

Více informací
MR. COFFEE - Ethiopia Sidamo

Dovolujeme si také doporučit ...

Dozvědět se více o kávě Ethiopia SIDAMO

 Světle pražená káva Světle pražená káva

 Zpracováno promytou metodou Zpracováno promytou metodou

 Vypěstováno v nadmořské výšce 2 200 m n. m. Vypěstováno v nadmořské výšce 2 200 m n. m.

CHUŤ A PŘÍPRAVA KÁVY 

V této vynikající kávě najdeme přesně to, co od nejlepší Etiopie očekáváme: tedy čistý chuťový profil, vyvážené tělo a jasně definované tóny. V chuti této kávy najdeme tóny citrusů-pomerančů, mandarinek, limetek, sladkost borůvek a manga a nádech černého čaje. Na přípravu doporučujeme alternativní metody: Hario V60, vacuum pot, aeropresschemex. Určitě se nebojte vyzkoušet ani na espresso. Káva má dostatečně silné tělo, aby vynikla i v kávovaru. Chuť bude mít výraznější aciditu a svěžest.

PĚSTOVÁNÍ A ZPRACOVÁNÍ KÁVY 

Proces zpracování kávy následuje tradiční etiopské postupy. První roztřídění posbíraných kávových třešní probíhá vizuální kontrolou a namáčením třešní (třešně s defekty zůstanou plavat na povrchu vody). Následně se pomocí mechanického stroje odstraní slupka a část dužiny a třešně se ve vodě nechají fermentovat po dobu 36-72 hodin. Poté se ze zrn uvolní zbylá dužina a v mycích kanálech se kávová zrnka důkladně očistí. Nyní přichází na řadu rozdělení zrnek podle hustoty. Ta nejkvalitnější zrna se nechají dále namáčet ve vodě po dobu 8-12 hodin, zatímco zbylá nekvalitní zrna jsou odstraněna. Během sušení se zrna pravidelně kontrolují a obracejí, aby se předešlo plesnivění a zajistilo se rovnoměrné sušení. 



OCHUTNEJTE S NÁMI VÍCE

MR. COFFEE Při nákupu nad 750 Kč Vám zašleme
75 g kávy zdarma.

MR. COFFEE Kávu pražíme několikrát týdně.
Čerstvost zaručena.

MR. COFFEE Každou kávu pražíme tak, aby vynikla
její jedinečná chuť. 

MR. COFFEE 
Doprava zdarma nad 2000 Kč,
jinak od 80 Kč.

MR. COFFEE Vše na e-shopu máme skladem.



zpět nahoru