PERU
MONTEVERDE AMAZONAS
100% ARABICA
Světle pražená výběrová arabica s tóny šťavnatého ovoce, živou aciditou a středně silným tělem. Šálek kávy je krásně vybalancovaný a v každém zrnku cítíme pečlivou práci, kterou jí věnovali všichni farmáři, stejně tak, jako my v pražírně. Tuto kávu si vychutnáte na filtrech, alternativních přípravách a pokud Vám nevadí výraznější acidita, zkuste i do kávovaru.
Dovolujeme si také doporučit ...
Dozvědět se více o kávě PERU MONTEVERDE AMAZONAS
Světle pražená káva
Zpracováno promytou metodou
Vypěstováno v nadmořské výšce 1500-1800 m n.m.
CHUŤ A PŘÍPRAVA
Tak konečně další skvělá káva z Peru! Velmi sladká káva s krásně čistou chutí ovoce. Najdete zde šťavnaté tóny rybízu a červeného pomeranče, společně se sladce sirupovou chutí. Káva je velmi příjemná se středně silným tělem a hravou, živější aciditou. Šálek kávy je velmi pěkně vybalancovaný s přímočarými tóny.
Tato zrnková káva je opravdu příjemný univerzál. Vychutnali jsme si ji jak na zajímavé espresso, s trochu výraznější aciditou a pěkně kulatou chutí, tak na alternativních přípravách. Zde opravdu můžete využít prakticky na cokoliv. Od V60, přes clever dripper, po french press, moka konvičku,... Na alternativách se vám odmění výraznější sladkostí a krásně zde ucítíte právě tóny sirupu a cukrové třtiny.
PĚSTOVÁNÍ A ZPRACOVÁNÍ KÁVY
Monteverde je skupina 250 farmářů v provincii Rodriguez de Mendoza, Amazonas v severozápadní části Peru. Zakladatelé tohoto sdružení manželé Alfonso Tejada a Karen Araoz nabízejí svou farmu Finca Timbuyacu jako modelový příklad, na které ostatní farmáři mohou získat spoustu vědomostí a informací o pěstování a zpracování kávy. Důraz je kladen na hospodaření s půdou a s tím spojená dlouhodobá udržitelnost. Sdružení obecně podporuje místní komunitu, zvlášť se zaměřují na děti, kterým zde vystavili třeba hřiště, nakoupili matrace na spaní, apod.
U každého farmáře jsou kávové třešně individuálně ohodnoceny a rozděleny dle kvality. Káva je zpracována mokrou metodou přímo na farmě, což je u místních farmářů naprosto běžné. Farmáři tak mají svůj artikl pod dohledem po celou dobu zpracování. To může být výhoda i nevýhoda. Pokud nemají patřičné znalosti a vybavení, tak špatným zpracováním dojde k výraznému zhoršení kvality kávy, která mohla mít skvělou chuť. Naopak pokud si na kvalitě zakládají, mají svou úrodu pod dozorem a mohou se ujistit, že někde ve zpracovací stanici nedojde ke znehodnocení. Náročnější je to samozřejmě finančně, protože zpracování vyžaduje technologické vybavení, čas, prostor,...
OCHUTNEJTE S NÁMI VÍCE
Při nákupu nad 750 Kč Vám zašleme
75 g kávy zdarma.
Kávu pražíme několikrát týdně.
Čerstvost zaručena.
Každou kávu pražíme tak, aby vynikla
její jedinečná chuť.
Doprava zdarma nad 2000 Kč,
jinak od 80 Kč.
Vše na e-shopu máme skladem.