Rwanda Sake farms Rwanda Sake farms Rwanda Sake farms Rwanda Sake farms Rwanda Sake farms Rwanda Sake farms Rwanda Sake farms Rwanda Sake farms
Novinka

RWANDA

SAKE WOMENS COFFEE STATION
100% ARABICA
 Naučíte se připravovat aeropress Hodí se pro chemex Hodí se na Hario V60
hruška kokos mandarinka

Rwanda je zpět a v celé své kráse. Skvěle vyvážená káva s výraznou vůní hrušek, tóny šťavnatých mandarinek a červených grepů. Jiskrná acidita krásně vyzní zejména na filtrovaných kávách. 

SKLADEM

Více informací
MR. COFFEE - Rwanda Sake farms

Dovolujeme si také doporučit ...

Dozvědět se více o kávě RWANDA SAKE WOMENS COFFEE STATION

 Světle pražená káva Světle pražená káva

 Zpracováno promytou metodou Zpracováno promytou metodou

 Vypěstováno v nadmořské výšce 1450 - 2000 m n. m. Vypěstováno v nadmořské výšce 1450 - 2000 m n. m.

CHUŤ A PŘÍPRAVA KÁVY 

Tak tahle Rwanda je naprostá pecka! Těšte se na svěží ovocnou bombu s krásně vyváženým chuťovým profilem. V kávě dominují tóny šťavnatých citrusů, sladký kokos a doplňuje je výrazný nádech hrušek. Acidita bude velmi výrazná a svěží, hořkost v této kávě nehledejte. Pražíme na světlý profil pro zachování charakteristické chuti této báječné kávy. 

Pro přípravu doporučujeme alternativní přípravy, skvěle bude chutnat na V60, aeropressu, clever dripperu a teď v létě bude fantastická na cold drip nebo cold brew. U espressa se můžete těšit na výraznou aciditu, ale káva má dostatečně silné tělo a můžete ji do kávovaru bez obav použít. 


PŮVOD A ZPRACOVÁNÍ KÁVY 

Název této farmy je odvozen od jezera Sake, které se nachází v oblasti Ngoma na východě Rwandy. Farma Sake farms byla založena roku 1999. V současné době se rozléhá na 30 hektarech, které jsou pod vedením paní Marie Laetitia Kayitesire. V roce 2003 byla v blízkosti místních farem vybudována mycí stanice, sloužící ke zpracování kávových třešní. Tuto stanici obsluhují pouze ženy a je známá pod jménem The Women Wash Station. Cílem stanice je zapojit každou ženu pracující v kávovém sektoru. V rámci tohoto projektu je největší důraz kladen na socio-ekonomické projekty. Pořádají vzdělávací programy, školení, zdravotní pojištění a vzdělávací stipendia. V blízkém okolí se buduje infrastruktura, vylepšují se školní zařízení pro děti a podobně.   

Před samotným zpracováním farmáři vytřídí zrna a vyhodí se nedozrálé, přezrálé třešně i třešně s defekty. Farmáři donesou svou úrodu do stanice buď na kolech nebo v ruce. Poté zaměstnankyně třešně znovu přeberou a nechají namočit ve vodě. Defektní zrna vyplavou na povrch a jsou odstraněna. Stanice zaměstnává kolem 120 sezónních pracovnic a až 70 % jejich práce spočívá právě v přebírání a třídění zrn. Je to náročná práce, ale právě kvalita vstupní suroviny je zásadní. Následuje klasické mokré zpracování. Pomocí stroje je odstraněna vrchní část dužiny a následuje proces fermentace. Ten trvá 12 hodin. Poté jsou zrna opakovaně omývána ve vodních kanálech, dokud nejsou plně očištěna. Následně se roztřídí podle velikost a kvality do šesti různých skupin. 
Očištěná a roztříděná zrna se následně suší na speciálních afrických postelích po dobu 33-40 dní, dokud nedosáhnout požadované vlhkosti 12 %.  



OCHUTNEJTE S NÁMI VÍCE

MR. COFFEE Při nákupu nad 750 Kč Vám zašleme
75 g kávy zdarma.

MR. COFFEE Kávu pražíme několikrát týdně.
Čerstvost zaručena.

MR. COFFEE Každou kávu pražíme tak, aby vynikla
její jedinečná chuť. 

MR. COFFEE 
Doprava zdarma nad 2000 Kč,
jinak od 80 Kč.

MR. COFFEE Vše na e-shopu máme skladem.



zpět nahoru