Rwanda Coko
Twongerekawa Coko
100% ARABICA
Káva výjimečné kvality od dodavatele This Side Up, legendární Rwanda Coko, se nám po dlouhých letech vrátila na pult. Fantastická káva na filtry i na vynikající espresso, s nádhernou sladkostí hrozinek, banánu a čerstvého tropického ovce. Svěží acidita, v dojezdu výrazná chuť černého čaje. Káva v BIO kvalitě, zpracovaná metodou honey.
Dovolujeme si také doporučit ...
Dozvědět se více o kávě Rwanda Coko Twongerekawa Coko
Vypěstováno v nadmořské výšce 2100 - 2300 m n.m.
Zpracováno honey metodou
Světle pražená káva
CHUŤ A PŘÍPRAVA KÁVY
Tato fantastická arabika má díky honey zpracování výrazně sladkou chuť, krásně kulaté, plné tělo, které si s chutí můžete užít i na espressu. Hledejte plnou sladkou chuť hrozinek, nádech čerstvého tropického ovoce - banány, papaju,... a v zakončení je krásně cítit jemnost černého čaje. Tuto vysoce kvalitní kávu si samozřejmě vychutnáte i na fantastické filtry - vytáhněte V60, chemex, aeropress nebo vacuum pot a pojďte degustovat, tato káva si zaslouží vaši pozornost. Káva v BIO kvalitě.
PŮVOD A ZPRACOVÁNÍ KÁVY
Rwanda Coko je zpracovatelský závod, který se nachází ve vysokých horách v regionu Gakenke (káva se pěstuje a zpracovává v nadmořské výšce 2000 - 2 200 m n. m.). V tomto družstvu pracují převážně ženy, až do loňského roku jej vedla Theresa Nyirangwabije. Theresa byla hnacím motorem tohoto družstva, které nejenže po dlouhá léta produkuje kávy naprosto fantastické kvality, ale také věnuje pozornost místní ženské komunitě, která se díky družstvu rozvíjí. Jedná se především o projekty, které místním ženám pomáhají získat nové dovednosti, ať už jde o pěstování ovoce, produkci medu, výrobu proutěných košíků a další. To vše pomáhá ženám realizovat svůj potenciál, uplatnit se na trhu práce a především zvýšit kvalitu života na takovou úroveň, která byla dříve v místních podmínkách nemyslitelná. Upřímně doufáme, že i po odchodu Theresy se družstvo bude ubírat obdobným směrem.
Po dlouhé době máme na pultu kávu, která je zpracována honey metodou. Tato nesmírně náročná metoda zpracování nese své ovoce, pokud je provedena správně. Zaměstnanci pečlivou vyberou třešně, které se na tuto metodu zpracování hodí, poté odstraní dužinu, ale bez pomoci vody a přenesou zrna s tenkou vrstvou dužiny přímo na sušící stoly. Neprobíhá zde žádná fermentace nebo omývání. Následně čeká zaměstnance opravdu náročná práce s neustálým otáčením zrn na sušících stolech. Musí se předejít plesnivění i fermentaci, která díky zbylé dužině může proběhnout velmi rychle, pokud se zrna důsledně nehlídají. V závislosti na slunci se zrna suší 12-25 dní. Díky této těžké dřině si my můžeme vychutnat kávu s fantastickým chuťovým profilem, výraznou sladkostí a plnějším tělem.
OCHUTNEJTE S NÁMI VÍCE
Při nákupu nad 750 Kč Vám zašleme
75 g kávy zdarma.
Kávu pražíme několikrát týdně.
Čerstvost zaručena.
Každou kávu pražíme tak, aby vynikla
její jedinečná chuť.
Doprava zdarma nad 2000 Kč,
jinak od 80 Kč.
Vše na e-shopu máme skladem.