Peru Churupampa Peru Churupampa Peru Churupampa Peru Churupampa Peru Churupampa Peru Churupampa Peru Churupampa Peru Churupampa
Novinka

PERU

CHURUPAMPA
100% ARABICA
 Hodí se na Hario V60 Hodí se na French press Naučíte se připravovat aeropress
třešně citrusy ananas

Svěží káva s vinnou aciditou, nádechem šťavnatých třešní a sladkého ovoce. Šálek kávy je krásně vybalancovaný a v každém zrnku cítíme pečlivou práci, kterou jí věnovali všichni farmáři, stejně tak, jako my v pražírně. Tuto kávu si vychutnáte na filtrech, alternativních přípravách a pokud Vám nevadí výraznější acidita, zkuste i do kávovaru. Káva je certifikovaná jako organická i Fair Trade.

SKLADEM

Více informací
MR. COFFEE - Peru Churupampa

Dovolujeme si také doporučit ...

Dozvědět se více o kávě PERU CHURUPAMPA

 Světle pražená káva Světle pražená káva

 Zpracováno promytou metodou Zpracováno promytou metodou

 Pěstováno v nadmořské výšce 1 600 m n. m. Pěstováno v nadmořské výšce 1 600 m n. m.

CHUŤ A PŘÍPRAVA 

Tak konečně další skvělá káva z Peru! Vychutnejte si výrazně ovocnou kávu s vinnou aciditou, šťavnatými tóny třešní a sladkým nádechem ananasu a tropického ovoce. Šálek kávy je velmi pěkně vybalancovaný s přímočarými tóny a nádhernou ovocnou vůní. Tělo kávy je středně silné, kulaté a krásně vyvážené. 

Tuto výběrovou kávu z Peru bychom doporučili na alternativní přípravy, zejména na filtrech krásně vystoupí její svěží tóny a acidita není přehnaně agresivní. Doporučíme na V60, aeropress, chemex nebo vacuum pot. 
Samozřejmě můžete použít i v kávovaru, káva má dostatečně silné tělo. Očekávejte výraznou chuť citrusů a kyselých třešní. Káva má minimální hořkost a krásně v ní ucítíte ovoce. 



PĚSTOVÁNÍ A ZPRACOVÁNÍ KÁVY 

Farma Churupampa byla založena v roce 2011 jako rodinná farma. Od té doby se rozrostla na 162 producentů. Farma je certifikovaná jako organická i Fair Trade. Obecně se svým přístupem snaží zlepšit život místním farmářům, podporuje je v rozvoji a vzdělání.  Farmáři se vzdělávají v oblastech pěstování kávovníků, efektivním použití organických hnojiv, dopadech zemědělství na okolní krajinu a s tím spojené dlouhodobé udržitelnosti. Velký důraz se klade na kvalitu pěstované kávy. Všechny příchozí třešně jsou roztříděny podle kvality a místa původu. Farmáři dostávají informace o možnostech exportu jejich sklizně v závislosti na kvalitě zrna. 

Zrna na farmě se zpracovávají mokrou metodou s dvojitou fermentací. Dužina je odstraněna pomocí stroje, poté jsou zrna fermentována po dobu 12-24 hodin, v závislosti na počasí. Poté se zrna omývají a znovu fermentují po stejnou dobu. Následně se znovu omývají a jsou tříděna ve vodních kanálech. Zrna se suší na vyvýšených postelích, kde je chrání plastové přikrývky, které jsou nezbytné z důvodu vysoké vlhkosti a silných dešťů, které se v oblasti Chirinos v období sklizní kávovníků vyskytují.  



OCHUTNEJTE S NÁMI VÍCE

MR. COFFEE Při nákupu nad 750 Kč Vám zašleme
75 g kávy zdarma.

MR. COFFEE Kávu pražíme několikrát týdně.
Čerstvost zaručena.

MR. COFFEE Každou kávu pražíme tak, aby vynikla
její jedinečná chuť. 

MR. COFFEE 
Doprava zdarma nad 2000 Kč,
jinak od 80 Kč.

MR. COFFEE Vše na e-shopu máme skladem.



zpět nahoru