PERU
CHURUPAMPA
100% ARABICA
Svěží káva s vinnou aciditou, nádechem šťavnatých třešní a sladkého ovoce. Šálek kávy je krásně vybalancovaný a v každém zrnku cítíme pečlivou práci, kterou jí věnovali všichni farmáři, stejně tak, jako my v pražírně. Tuto kávu si vychutnáte na filtrech, alternativních přípravách a pokud Vám nevadí výraznější acidita, zkuste i do kávovaru. Káva je certifikovaná jako organická i Fair Trade.
Dovolujeme si také doporučit ...
Dozvědět se více o kávě PERU CHURUPAMPA
Světle pražená káva
Zpracováno promytou metodou
Pěstováno v nadmořské výšce 1 600 m n. m.
CHUŤ A PŘÍPRAVA
Tak konečně další skvělá káva z Peru! Vychutnejte si výrazně ovocnou kávu s vinnou aciditou, šťavnatými tóny třešní a sladkým nádechem ananasu a tropického ovoce. Šálek kávy je velmi pěkně vybalancovaný s přímočarými tóny a nádhernou ovocnou vůní. Tělo kávy je středně silné, kulaté a krásně vyvážené.
Tuto výběrovou kávu z Peru bychom doporučili na alternativní přípravy, zejména na filtrech krásně vystoupí její svěží tóny a acidita není přehnaně agresivní. Doporučíme na V60, aeropress, chemex nebo vacuum pot.
Samozřejmě můžete použít i v kávovaru, káva má dostatečně silné tělo. Očekávejte výraznou chuť citrusů a kyselých třešní. Káva má minimální hořkost a krásně v ní ucítíte ovoce.
PĚSTOVÁNÍ A ZPRACOVÁNÍ KÁVY
Farma Churupampa byla založena v roce 2011 jako rodinná farma. Od té doby se rozrostla na 162 producentů. Farma je certifikovaná jako organická i Fair Trade. Obecně se svým přístupem snaží zlepšit život místním farmářům, podporuje je v rozvoji a vzdělání. Farmáři se vzdělávají v oblastech pěstování kávovníků, efektivním použití organických hnojiv, dopadech zemědělství na okolní krajinu a s tím spojené dlouhodobé udržitelnosti. Velký důraz se klade na kvalitu pěstované kávy. Všechny příchozí třešně jsou roztříděny podle kvality a místa původu. Farmáři dostávají informace o možnostech exportu jejich sklizně v závislosti na kvalitě zrna.
Zrna na farmě se zpracovávají mokrou metodou s dvojitou fermentací. Dužina je odstraněna pomocí stroje, poté jsou zrna fermentována po dobu 12-24 hodin, v závislosti na počasí. Poté se zrna omývají a znovu fermentují po stejnou dobu. Následně se znovu omývají a jsou tříděna ve vodních kanálech. Zrna se suší na vyvýšených postelích, kde je chrání plastové přikrývky, které jsou nezbytné z důvodu vysoké vlhkosti a silných dešťů, které se v oblasti Chirinos v období sklizní kávovníků vyskytují.
OCHUTNEJTE S NÁMI VÍCE
Při nákupu nad 750 Kč Vám zašleme
75 g kávy zdarma.
Kávu pražíme několikrát týdně.
Čerstvost zaručena.
Každou kávu pražíme tak, aby vynikla
její jedinečná chuť.
Doprava zdarma nad 2000 Kč,
jinak od 80 Kč.
Vše na e-shopu máme skladem.