VÁNOCE DOPRAVA

Vážení zákazníci,

pro garanci doručení Vašich objednávek do Vánoc doporučujeme objednat do těchto termínů:

- doručení přes Zásilkovnu - objednávejte do 16. 12. 2021
- doručení přes DPD - objednávejte do 20. 12. 2021
Objednávky přijaté od 23. 12. 2021 budeme vyřizovat až od 3. 1. 2022.

Děkujeme za pochopení a přejeme Vám všem krásné kávové Vánoce a pohodový Nový rok.

Archiv

Papua New Guinea

ELIMBARI
100% ARABICA
 Světle pražená káva Zpracováno promytou metodou Vypěstováno v nadmořské výšce 1500-1800 m n.m.

Velmi svěží a zároveň jemná káva od těch nejlepších drobných farmářů ze závodu Elimbari. Můžete se těšit na mírnou, citrusovou aciditu, lehkou hořkost a středně silné tělo kávy. Šálek je skvěle vybalancovaný a bude vás provázet jemná, nasládlá vůně jasmínu

MR. COFFEE - Papua New Guinea Elimbari

Dozvědět se více o kávě Papua New Guinea ELIMBARI

CHUŤ A PŘÍPRAVA KÁVY 

Tato skvělá arabica nás velmi příjemně naladila. Káva má svěží, příjemnou chuť s ovocným, citrusovým nádechem. Středně silné tělo je hezky vyvážené, doprovázejí je velmi lehká hořkost a mírná trpkost. V šálku ucítíte příjemnou sladkost hroznového vína.
Na přípravu doporučíme jak na alternativní metody, nemusíte se ale bát ani espressa. V každé zvolené variantě vás tato 100% arabica osloví něčím jiným a výjimečným. Káva je výrazně aromatická a její nádherná vůně jasmínu Vás provází každým douškem.

PŮVOD A PĚSTOVÁNÍ KÁVY 

Papua NG je země nevyzpytatelné kávy, zatím jsme ale nenarazili na žádnou, která by nám nechutnala. V šálku na nás vždy čeká něco nového. V posledních letech je káva z PNG vyhledávaným artiklem ve světě výběrové kávy. Stojí za tím zejména zajímavý chuťový profil a kvalitně zpracovaná káva od drobných pěstitelů. Elimbari je přesně takovým zpracovatelským závodem, který si zakládá na kvalitě vstupních surovin. Během sezóny buď kávové třešně sváží dodávky přímo do závodu nebo si je farmáři zpracovávají sami přímo na farmách a do závodu je přinášejí až na proces sušení. Farmáři jsou pod bedlivým dohledem, aby se káva zpracovávala kvalitně a nedocházelo ke znehodnocení surovin. V obou případech se káva zpracovává  promytou metodou, v závodu samozřejmě za pomocí techniky, farmáři pak často většinu práce dělají ručně. Po vysušení jsou třešně roztříděny a uskladněny. Zrna se třídí podle velikosti na AA (největší zrna), A a B. 

Místní farmáři čelí mnoha překážkám - od chybějící základní infrastruktury, kde často neexistují ani silnice, až po nové výzvy v podobě měnícího se klimatu. 


zpět nahoru