Archiv

Colombia Narino

Alexander Armero
100% ARABICA
 Hodí se na espresso Středně pražená káva Zpracováno promytou metodou Colombia Narino Alexander Armero

Sladká arabika se sametovým tělem a vyváženou aciditou. V šálku kávy ucítíte živou chuť pomerančů, karamelové tóny a silné tělo. Na přípravu doporučujeme french press, moka konvičku nebo clever dripper a pokud oceníte zajímavější chuť kávy, určitě můžete vyzkoušet i do kávovaru na espresso. 

MR. COFFEE - Colombia Narino Alexander Armero

Dozvědět se více o kávě Colombia Narino Alexander Armero

Tuto arabiku jsme zkoušeli v několika pražících profilech a nakonec zvítězil zlatý střed. V kávě cítíme živou aciditu s nádechem pomerančů, doprovází ji příjemná sladkost karamelu. Celkově má tato káva silnou, hutnou chuť, která bude výraznější při přípravě espressa. Na filtrovaných kávách se chutě více rozloží a nám přišla tato varianta o něco příjemnější. Vhodnou přípravou u této kávy může být i moka konvička, french press  nebo clever dripper (chytráček).   

Další výběrová arabica ze známé pěstitelské oblasti Narino, kterou jsme pro Vás vybrali. Tento region má výrazný potenciál pro pěstování káv s ovocnou chutí, výraznější aciditou a hutnou, silnou chutí. 
Tuto konkrétní kávu vypěstoval na své malé farmě Alexander Armero. Jeho pole s kávovníky se nachází ve vyšší nadmořské výšce 1 870 m n. m. Jeho farma je vybavena prostory na sušení aktuální sklizně, která je tak chráněna před deštěm. V této oblasti jsou také běžné nižší teploty, než je pro kávovníky zvykem. To přispívá k delšímu času sušení kávových třešní, konkrétně u této sklizně se káva sušila po dobu 16-ti dní. Tato prodloužená doba sušení přispívá k větší hustotě kávových zrn, která tak vydrží déle čerstvá. Alexander Armero na své farmě pěstuje odrůdy kávovníku Caturra a Colombia. Třešně se zpracovávají promytou metodou. 


zpět nahoru