Colombia Narino
Alexander Armero
100% ARABICA
![Hodí se na espresso](https://mrcoffee.cz/data/products/product_icons/espresso.png)
![Středně pražená káva](https://mrcoffee.cz/data/products/product_icons/in-medium.png)
![Zpracováno promytou metodou](https://mrcoffee.cz/data/products/product_icons/washed.png)
![Colombia Narino Alexander Armero](https://mrcoffee.cz/data/products/product_icons/ev-1870.png)
Sladká arabika se sametovým tělem a vyváženou aciditou. V šálku kávy ucítíte živou chuť pomerančů, karamelové tóny a silné tělo. Na přípravu doporučujeme french press, moka konvičku nebo clever dripper a pokud oceníte zajímavější chuť kávy, určitě můžete vyzkoušet i do kávovaru na espresso.
![MR. COFFEE - Colombia Narino Alexander Armero](https://mrcoffee.cz/imager/data/products/kava/colombia-narino-alexander-armero/4265/Columbia_c56c430b7b050b7e886cf1f7c363b1be.png)
Dozvědět se více o kávě Colombia Narino Alexander Armero
Tuto arabiku jsme zkoušeli v několika pražících profilech a nakonec zvítězil zlatý střed. V kávě cítíme živou aciditu s nádechem pomerančů, doprovází ji příjemná sladkost karamelu. Celkově má tato káva silnou, hutnou chuť, která bude výraznější při přípravě espressa. Na filtrovaných kávách se chutě více rozloží a nám přišla tato varianta o něco příjemnější. Vhodnou přípravou u této kávy může být i moka konvička, french press nebo clever dripper (chytráček).
Další výběrová arabica ze známé pěstitelské oblasti Narino, kterou jsme pro Vás vybrali. Tento region má výrazný potenciál pro pěstování káv s ovocnou chutí, výraznější aciditou a hutnou, silnou chutí.
Tuto konkrétní kávu vypěstoval na své malé farmě Alexander Armero. Jeho pole s kávovníky se nachází ve vyšší nadmořské výšce 1 870 m n. m. Jeho farma je vybavena prostory na sušení aktuální sklizně, která je tak chráněna před deštěm. V této oblasti jsou také běžné nižší teploty, než je pro kávovníky zvykem. To přispívá k delšímu času sušení kávových třešní, konkrétně u této sklizně se káva sušila po dobu 16-ti dní. Tato prodloužená doba sušení přispívá k větší hustotě kávových zrn, která tak vydrží déle čerstvá. Alexander Armero na své farmě pěstuje odrůdy kávovníku Caturra a Colombia. Třešně se zpracovávají promytou metodou.