AKTUÁLNÍ SITUACE

Vážení zákazníci,
naše prodejna ve Zlíně v současné chvíli funguje přes výdejní okno v době po-pá 9-16, sobota 9-12. Standardně prodáváme zrnkovou/mletou kávu a kávy s sebou.
Můžete využít možnosti osobního odběru při objednávce přes e-shop.
Doprava zdarma nyní při objednávce nad 1000 Kč!

Archiv

Peru

Jaime Ordonez Perez
Mikrolot
 Hodí se na espresso Středně pražená káva Zpracováno promytou metodou

Úžasná sametová káva s velmi jemnou a skvěle vyváženou chutí. Oceníte příjemnou aciditu s nádechem citrusů a grepů, tělo kávy je ale silnější s čokoládovými, krémovými tóny. Doporučujeme na skvělé espresso. 

MR. COFFEE - Peru Jaime Ordonez Pérez

Dozvědět se více o kávě Peru Jaime Ordonez Perez

Tato výběrová arabica z Peru nás velmi příjemně překvapila. Čeká na vás středně pražená káva s krásně vyváženou, krémovou chutí a kulatým tělem. Acidita je příjemně cítit, s nádechem grepů a pomerančů, ale není přehnaně agresivní. Doplňují ji čokoládové a smetanové tóny, prostě krása ve vašem šálku kávy. Doporučujeme zejména na přípravu espressa, hezky sedne i do káv s mlékem. Na další přípravu bychom potom zvolili třeba french press nebo moka konvičku. 

Farmáři v Peru často pěstují kávy v působivých nadmořských výškách a nejinak je tomu ve zpracovatelském závodu Rutas del Inca a v okolních farmách, kde se pěstuje naše zrno. Farmy leží rozesety v okolních strmých kopcích ve výškách 2 100 -2 400 m n. m. Problémem, se kterým farmáři bojují, je však mráz. Průměrná teplota se zde pohybuje kolem 16 °C, což přispívá k pomalejšímu zrání kávových třešní. Díky tomu se v kávě dočkáme komplexní, čisté chutě s jasně definovanými tóny. Nižší teploty také přispívají k pomalejší fermentaci během zpracování kávy, tento proces může trvat až 32 hodin. Na farmě Jaime Ordonez Perez se pěstují odrůdy Caturra, Catimor a Typica. 

Co je to mikrolot?
Většinou limitované množství zeleného zrna kávy vybrána a sesbírána odděleně od ostatní produkce z plantáže. Toto zrno se vyznačuje unikátní chutí a výjimečnou kvalitou, které je dosaženo díky jedinečným podmínkám, které se nacházejí jen v určité části farmy nebo plantáže.  



zpět nahoru