Peru
Jaime Ordonez Perez
Mikrolot
![Hodí se na espresso](https://mrcoffee.cz/data/products/product_icons/espresso.png)
![Středně pražená káva](https://mrcoffee.cz/data/products/product_icons/in-medium.png)
![Zpracováno promytou metodou](https://mrcoffee.cz/data/products/product_icons/washed.png)
Úžasná sametová káva s velmi jemnou a skvěle vyváženou chutí. Oceníte příjemnou aciditu s nádechem citrusů a grepů, tělo kávy je ale silnější s čokoládovými, krémovými tóny. Doporučujeme na skvělé espresso.
![MR. COFFEE - Peru Jaime Ordonez Pérez](https://mrcoffee.cz/imager/data/products/kava/peru-jaime-ordonez-perez/2282/Peru_Perez_c56c430b7b050b7e886cf1f7c363b1be.png)
Dozvědět se více o kávě Peru Jaime Ordonez Perez
Tato výběrová arabica z Peru nás velmi příjemně překvapila. Čeká na vás středně pražená káva s krásně vyváženou, krémovou chutí a kulatým tělem. Acidita je příjemně cítit, s nádechem grepů a pomerančů, ale není přehnaně agresivní. Doplňují ji čokoládové a smetanové tóny, prostě krása ve vašem šálku kávy. Doporučujeme zejména na přípravu espressa, hezky sedne i do káv s mlékem. Na další přípravu bychom potom zvolili třeba french press nebo moka konvičku.
Farmáři v Peru často pěstují kávy v působivých nadmořských výškách a nejinak je tomu ve zpracovatelském závodu Rutas del Inca a v okolních farmách, kde se pěstuje naše zrno. Farmy leží rozesety v okolních strmých kopcích ve výškách 2 100 -2 400 m n. m. Problémem, se kterým farmáři bojují, je však mráz. Průměrná teplota se zde pohybuje kolem 16 °C, což přispívá k pomalejšímu zrání kávových třešní. Díky tomu se v kávě dočkáme komplexní, čisté chutě s jasně definovanými tóny. Nižší teploty také přispívají k pomalejší fermentaci během zpracování kávy, tento proces může trvat až 32 hodin. Na farmě Jaime Ordonez Perez se pěstují odrůdy Caturra, Catimor a Typica.
Co je to mikrolot?
Většinou limitované množství zeleného zrna kávy vybrána a sesbírána odděleně od ostatní produkce z plantáže. Toto zrno se vyznačuje unikátní chutí a výjimečnou kvalitou, které je dosaženo díky jedinečným podmínkám, které se nacházejí jen v určité části farmy nebo plantáže.