VÁNOČNÍ PROVOZNÍ DOBA

Vážení zákazníci,
pro jistotu doručení objednávek do Vánoc doporučujeme objednat nejpozději do 17. 12. 2024.
Objednávky s osobním odběrem objednejte nejpozději do 22. 12. 2024.

Otvírací doba:
16. 12. - 20. 12. otevřeno 8-17:30
So 21. 12. otevřeno 9-13
Ne 22. 12. zavřeno
Po 23. 12. otevřeno 8-17:30

24. 12. 2024 - 1.1. 2025 ZAVŘENO
Přejeme co nejklidnější předvánoční čas.

Archiv

Papua New Guinea

BOMAI
100% ARABICA
 Světle pražená káva Pěstováno v nadmořské výšce 1 600 - 1 850 m n. m. Zpracováno promytou metodou

Svěží, ovocná káva s příjemnou aciditou, vyváženou chutí a mírnou trpkostí. Doporučujeme na filtrované kávy. Exotická Papua Nová Guinea nám opět potvrdila, že se oplatí vyzkoušet i méně známé kávové producenty. Tato lahůdka nám chutná, doporučujeme!  

MR. COFFEE - Papua New Guinea Bomai

Dozvědět se více o kávě Papua New Guinea BOMAI

CHUŤ A PŘÍPRAVA KÁVY 

Tato skvělá arabica nás velmi příjemně naladila. Káva má svěží, příjemnou chuť s ovocným, citrusovým nádechem. Středně silné tělo je hezky vyvážené, doprovázejí je velmi lehká hořkost a mírná trpkost.  V šálku ucítíte příjemnou sladkost hroznového vína.
Na přípravu doporučíme jak na alternativní metody, nemusíte se ale bát ani espressa. V každé zvolené variantě vás tato 100% arabica osloví něčím jiným a výjimečným. Káva je výrazně aromatická a její nádherná vůně jasmínu Vás provází každým douškem.

PĚSTOVÁNÍ KÁVY 

Papua NG je země nevyzpytatelné kávy, zatím jsme ale nenarazili na žádnou, která by nám nechutnala. V šálku na nás vždy čeká něco nového. Chuťový profil této arabicy je zkrátka jiný, než u typických zástupců káv z Afriky nebo střední Ameriky. 

Provincie Bomai, ze kterého pochází toto zrno, sestává ze strmých, vysokých kopců bez valné infrastruktury. Pěstování kávy v takových podmínkách je opravdu náročným úkolem. Káva z této oblasti se netěší příliš dobré pověsti. Avšak v roce 2013 Paul Sirigine odstartoval nový projekt a vybudoval pro místní malé farmáře zpracovatelskou stanici. V roce 2015 dostala tato stanice licenci a mohla tak nabídnout zelené zrno přímo na mezinárodní trh. Významně se také zlepšilo mokré zpracování kávy, sběr samotných kávových třešní a velkou pomoc také představuje nový sklad pro zelené zrno, který mají nyní farmáři k dispozici. Jsme rádi, že jsme této kávě dali příležitost, určitě si to zaslouží.  



zpět nahoru