








KENYA
Kirinyaga AA
100% ARABICA
Arabika z Keni s výrazně citrusovou, svěží chutí s nádechem višní a černého čaje. Velmi kvalitní, světle pražená káva, která rozmazlí vaše chuťové pohárky na filtrovaných kávách. Zrno pochází z farmy Faith Estate, jejíž majitelka je Cecilia Wanjiku Haniel.

Dovolujeme si také doporučit ...
Dozvědět se více o kávě KENYA Kirinyaga AA
Světle pražená káva
Zpracováno promytou metodou
Vypěstováno v nadmořské výšce 1800 m. n. m.
CHUŤ A PŘÍPRAVA KÁVY
Tato káva potěší všechny kávomilce, kteří si rádi vychutnávají kvalitní kávu na alternativních přípravách. Tato výběrová arabika je světle pražená, tak aby se co nejvíce zachovala její charakteristická ovocná chuť. V šálku kávy se pak můžeme těšit z jiskrné acidity s živými, citrusovými tóny. Káva má spíše jemné tělo, které doplňují sladce kyselé tóny višní a nádech černého čaje. Tuto skvělou arabiku si vychutnáte zejména na alternativních přípravách, jako Hario V60, chemex, aeropress, clever dripper, skvělá je teď v létě i na cold drip/brew.
Alternativní přípravy kávy s námi zvládnete snadno, mrkněte na naše videa:
PŮVOD A ZPRACOVÁNÍ KÁVY
Oblast Kirinyaga má vše, co je potřeba pro pěstování kávy výjimečné kvality. Optimální nadmořské výšky, bohaté vulkanické půdy a zručné pěstitele a farmáře, kteří vědí, jak z každého zrnka vytěžit maximum.
Cecilia Wanjiku Haniel je majitelkou farmy Faith Estate od roku 1972, kdy kolem sebe sjednotila skupinu více než 30 farmářů z okolí Kyrinyaga. Cecilia dokáže motivovat nejen své spolupracovníky, ale podařilo se jí také pozdvihnout celou místní komunitu. Pěstitelé se každý měsíc scházejí kvůli plánování, školení, sdílejí zkušenosti a řeší své problémy spojené s pěstováním kávy. Na Faith Estate je hlavním cílem pěstování kávy nejvyšší kvality. V rámci komunity Cecilia investuje do vzdělávání a škol a podporuje místní mládež v rámci různých projektů.
Sběr kávových třešní probíhá ručně, kdy se vybírají skutečně nejvíc zralé třešně bez viditelných defektů. Dužina je odstraněna pomocí stroje a poté následuje suchá fermentace, většinou po dobu 24 hodin, v závislosti na počasí. Zrna se pak promývají v čisté vodě a suší se na vyvýšených postelích.
Tato káva se pěstuje ve vysokých nadmořských výškách, 1 850 m n. m., což přispívá k jejímu čistému chuťovému profilu a vysoké aciditě.
V Keni se zrna třídí podle velikosti. Zelená zrna se značením AA jsou větší než 7.2 mm a jsou považována za jedny z nejkvalitnějších káv, s čistým chuťovým profilem a jiskrnou aciditou.
Jak na světle pražené kávy? Mrkněte na náš nový článek na blogu:
OCHUTNEJTE S NÁMI VÍCE
Při nákupu nad 750 Kč Vám zašleme
75 g kávy zdarma.
Kávu pražíme několikrát týdně.
Čerstvost zaručena.
Každou kávu pražíme tak, aby vynikla
její jedinečná chuť. Doprava zdarma nad 2000 Kč,
jinak od 80 Kč.
Vše na e-shopu máme skladem.