Uganda Kasoni Kingha Uganda Kasoni Kingha Uganda Kasoni Kingha
Novinka

Uganda

KASONI KINGHA
100% ARABICA
 Skvělá na espresso Hodí se na Hario V60 Hodí se na French press
čokoláda jablka meruňky

Nová Uganda na pultu! Vyzkoušejte tuto 100% arabiku, která Vás okouzlí svou příjemnou chutí. Je to výborný univerzál, využijete na espresso i na filtry. V chuti ucítíte sladké tóny ovoce, středně silné tělo s mírnou hořkostí. Káva má lehce kořenitý nádech s tóny čokolády a jemnou, hravou aciditu. 

SKLADEM

Více informací
MR. COFFEE - Uganda Kasoni Kingha

Dovolujeme si také doporučit ...

Dozvědět se více o kávě Uganda KASONI KINGHA

 Středně pražená káva Středně pražená káva

 Zpracováno promytou metodou Zpracováno promytou metodou

 Vypěstováno v nadmořské výšce 1300 - 1500 m n. m. Vypěstováno v nadmořské výšce 1300 - 1500 m n. m.

CHUŤ A PŘÍPRAVA KÁVY

Naši novou Ugandu si snadno zamilujete. Je to skvělý univerzál, který využijete na všechny možné přípravy. Můžete směle vyzkoušet do kávovaru, má krásně plné tělo, lehkou hořkost. Jemná acidita dokresluje tento vyvážený šálek kávy. Na alternativách si zase hezky vychutnáte jemnější tóny, hledejte sladkost jablek, meruněk a broskví a mléčnou čokoládu. Dojezd kávy je velmi příjemný. V kávě nehledejte vyloženě ovocnou chuť a citrusovou aciditu, na jakou jsme zvyklí u afrických káv (Etiopie, Keňa, Rwanda,...), chuťový profil je zde poměrně odlišný, avšak velmi zajímavý.

ZPRACOVÁNÍ A PŮVOD KÁVY

Zrna, která pro vás pražíme, pocházejí od farmářů z okolí vesnice Kasoni, která leží v nadmořské výšce 1 500 m n. m. Zpracování a sušení probíhá ve stanici Kingha Estate. Majitelem tohoto menšího zpracovatelského závodu je Kingsley Griffin, který ve velké míře spolupracuje a do určité míry i zaštiťuje místní kávové farmáře. V závodě se zaměřují na experimentální a inovativní zpracování a snaží se tak zvýšit kvalitu a přidat zrnu na atraktivitě.
V tomto případě bylo zrno zpracováno mokrou metodou. Rozdíl zde je v dlouhé době fermentace, která navíc probíhala společně se slupkami a dužinou z kávových třešní. Tento postup je velmi neobvyklý, obvykle se fermentují pouze zelená kávová zrna s tenkou vrstvou dužiny. Následný postup je již standardní a po zpracování se zelená zrna suší na vyvýšených afrických postelích.


OCHUTNEJTE S NÁMI VÍCE

MR. COFFEE Při nákupu nad 750 Kč Vám zašleme
75 g kávy zdarma.

MR. COFFEE Kávu pražíme několikrát týdně.
Čerstvost zaručena.

MR. COFFEE Každou kávu pražíme tak, aby vynikla
její jedinečná chuť. 

MR. COFFEE 
Doprava zdarma nad 2000 Kč,
jinak od 70 Kč.

MR. COFFEE Vše na e-shopu máme skladem.



zpět nahoru