Sumatra Mandheling Sumatra Mandheling Sumatra Mandheling

SUMATRA

MANDHELING
100% ARABICA
 Skvělá na espresso Hodí se na French press Hodí se do džezvy
čokoláda zemitost jablko

Vyzkoušejte novinku z naší pražírny, arabiku ze Sumatry! Silná, výrazná káva se zvláštní, charakteristickou chutí, které dominují hořkékořenité, čokoládové tóny s velmi silným tělem. Acidita je minimální a jen pěkně podtrhuje tento vybalancovaný šálek. Vůně této kávy je lehce zemitá a provází vás každým douškem. Doporučujeme všem, kteří nechtějí kyselou kávu a zároveň mají rádi zajímavou a osobitou chuť. 

SKLADEM

Více informací
MR. COFFEE - Sumatra Mandheling

Dovolujeme si také doporučit ...

Dozvědět se více o kávě SUMATRA MANDHELING

 Pěstováno v nadmořské výšce 1 300 m n. m. Pěstováno v nadmořské výšce 1 300 m n. m.

 Tmavě pražená káva Tmavě pražená káva

 Zpracované metodou wet-hulled, specifická metoda zpracování kávy Zpracované metodou wet-hulled, specifická metoda zpracování kávy

CHUŤ A PŘÍPRAVA KÁVY 

Tradiční zpracování kávy dává této arabice nezaměnitelnou chuť. V šálku cítíme výraznou hořkostlehkou zemitost, kořenitost a čokoládový nádech. Káva má silné tělo a je hezky vybalancovaná. Acidita je jemnější a spíše podtrhuje ostatní chutě. Na přípravu doporučujeme kávovar, pěkně vynikne i v kávách s mlékem. Dále se hezky hodí na džezvu, moka konvičku, clever dripper nebo french press. 

ZPRACOVÁNÍ A PĚSTOVÁNÍ KÁVY 

Tato zrnková káva pochází ze slunné Sumatry, druhé největší republiky v Indonésii. Pěstuje se na strmých stráních sopky Mount Leuser, která leží poblíž přístavu Padang ve střední Sumatře. Název Mandheling neodkazuje na konkrétní místo pěstování nýbrž na etnickou skupinu obyvatel, která žije v této oblasti zvané Batak. Z odrůd kávovníků se pěstuje nejvíce catimor a typica, doba sběru zralých kávových třešní trvá od června do prosince. 
Káva se zpracovává speciální mokrou metodou zvanou Giling Basah (wet-hulled), tradiční metoda zpracování kávy na Sumatře. Běžná praxe je odstranit téměř všechnu dužinu ze zrnka až na 10-12 % vlhkosti, zatímco na Sumatře se nechává mnohem více dužiny, až kolem 50 % vlhkosti. Díky tomu má káva zvláštní a velmi charakteristickou chuť s výraznou hořkostí, lehkou aciditou, doznívající sladkostí, štiplavostí a krémovou čokoládou.  


OCHUTNEJTE S NÁMI VÍCE

MR. COFFEE Při nákupu nad 750 Kč Vám zašleme
75 g kávy zdarma.

MR. COFFEE Kávu pražíme několikrát týdně.
Čerstvost zaručena.

MR. COFFEE Každou kávu pražíme tak, aby vynikla
její jedinečná chuť. 

MR. COFFEE 
Doprava zdarma nad 2000 Kč,
jinak od 70 Kč.

MR. COFFEE Vše na e-shopu máme skladem.



zpět nahoru