Rwanda Mushonyi Isimbi Rwanda Mushonyi Isimbi Rwanda Mushonyi Isimbi

RWANDA

MUSHONYI ISIMBI
100% ARABICA
 Hodí se na aeropress Hodí se pro chemex Hodí se na V60 Hodí se na French press
madarinka višeň čokoláda

Světle pražená výběrová arabica, s příjemnou sladkostí a vyváženou aciditou. Čokoládová chuť a nádech mandarinek skvěle vyniknou na alternativních přípravách. Zrnková káva pro všechny, kteří hledají kvalitu na filtry. 

SKLADEM

Více informací
MR. COFFEE - Rwanda Mushonyi Isimbi

Dovolujeme si také doporučit ...

Dozvědět se více o kávě RWANDA MUSHONYI ISIMBI

 Světle pražená káva Světle pražená káva

 Zpracováno promytou metodou Zpracováno promytou metodou

 Vypěstováno v nadmořské výšce 1800 m. n. m. Vypěstováno v nadmořské výšce 1800 m. n. m.

Čerstvě pražená výběrová arabika z námi oblíbené Rwandy, tentokrát z mycí stanice Mushonyi ležící v oblasti Rutsiro. Jako obvykle se u káv z Rwandy můžeme těšit na jasný chuťový profil, kterému dominují nasládlé čokoládové tóny s jemnou aciditou. Skvěle vyvážené tělo této kávy nabízí chuť mandarinek a pomerančů. Na tohle všechno se při správné přípravě můžete těšit. Věříme, že tato káva zaujme širší okruh kávomilců, protože acidita zde není natolik výrazná, aby vás odradila od vyzkoušení. Těm, kteří holdují svěžímu espressu, doporučujeme vyzkoušet i do kávovaru. 



Výběrová kávy z Rwandy je povinná literatura pro každého, kdo si rád hraje s přípravou kávy a ochutnává při tom rozmanité tóny a vůně. Tato lahodná arabica byla vypěstována na březích jezera Kivu, které se nachází v oblasti Rutsiro. Farmáři, kteří zde kávu pěstují, dopraví svou úrodu do mycí stanice Mushonyi. Zde se kávové třešně dále zpracovávají. 
Ihned při vstupní kontrole je káva rozdělena podle kvality. Tato úvodní fáze je nesmírně důležitá. Kdyby se smíchaly kávové třešně výborné kvality s těmi nedozrálými a přezrálými, výsledná chuť kávy by byla negativně ovlivněna. Aby se tomuto předešlo, mají v Mushonyi speciálně trénované zaměstnance, kteří se věnují pouze úvodnímu třídění třešní. K tomu jim slouží vyčleněné stoly a používá se také metoda namáčení (flotation). Třešně s různými defekty vyplavou ve vodě na hladinu, zatímco ty kvalitní, bez poškození zůstávají u dna. Jednoduché, ale účinné. Následně ještě probíhají další vizuální kontroly.


Poté již kávové třešně prochází tradičním mokrým zpracováním. Pomocí strojů jsou odstraněny slupky a část dužiny. Po dobu 24 hodin probíhá ve vodních nádržích proces fermentace, který napomáhá dokonalému oddělení zbylé dužiny od kávových zrníček schovaných uvnitř. Následně jsou zrna opakovaně a důsledně omývána, aby mohla být ještě nadále rozdělena ve speciálním vodním kanálu. Zrna s největší hustotou zůstávají na začátku kanálu. Čím jsou zrna lehčí, tak proplouvají kanálem dále. Takto jsou rozdělena do dalších 5 skupin. Ta nejtěžší zrna jsou nejkvalitnější a označují se jako microloty. Druhá nejkvalitnější skupina zrn se označuje jako Isimbi a zde se dostáváme ke druhému termínu v názvu této kávy. Po důsledném sušení je zelená kávy připravena k naskladnění a vydává se další cestu za svými kupci.



OCHUTNEJTE S NÁMI VÍCE

MR. COFFEEPři nákupu nad 750 Kč Vám zašleme
75 g kávy zdarma.

MR. COFFEEKávu pražíme několikrát týdně.
Čerstvost zaručena.

MR. COFFEEKaždou kávu pražíme tak, aby vynikla
její jedinečná chuť. 

MR. COFFEE
Doprava zdarma při nákupu nad 2000 Kč,
jinak od 65 Kč.

MR. COFFEEVše na e-shopu máme skladem.



zpět nahoru