AKTUÁLNÍ SITUACE

Prodejna a pražírna na Školní ulici funguje přes výdejní okénko v normální otvírací době po-pá 8.00-17.00, sobota 9.00-12.00.

Rwanda Inzovu Rwanda Inzovu Rwanda Inzovu
Novinka

RWANDA

INZOVU
100% ARABICA
 Naučíte se připravovat aeropress Hodí se pro chemex Naučíte se připravit Hario V60
skořice vanilka citrusy

Světle pražená výběrová arabica s hezky vyváženým tělem a komplexní chutí. Osloví vás příjemně sladké tóny skořice a vanilky společně s jiskrnou, citrusovou aciditou. Zrnková káva pro všechny, kteří hledají kvalitu na filtry. 

SKLADEM

Více informací
MR. COFFEE - Rwanda Inzovu

Dovolujeme si také doporučit ...

Dozvědět se více o kávě RWANDA INZOVU

 Světle pražená káva Světle pražená káva

 Zpracováno promytou metodou Zpracováno promytou metodou

 Vypěstováno v nadmořské výšce 1500-1800 m n.m. Vypěstováno v nadmořské výšce 1500-1800 m n.m.

CHUŤ A PŘÍPRAVA KÁVY 

Promyté arabiky z Rwandy patří do základní výbavy každého milovníka filtrovaných káv. Můžeme se těšit na čistou, svěží chuť kávy s bohatou paletou chutí, které vévodí příjemně sladké tóny mléčné čokolády a vanilky. Káva má v sobě jiskru, potěší vás citrusová acidita pomerančů a grepů. Tělo kávy je středně silné, můžete vyzkoušet i na výrazné espresso. Nicméně káva je vynikající na alternativní přípravy, doporučujeme zejména na V60, chemex, aeropress, french press, clever dripper,... 


PŮVOD A ZPRACOVÁNÍ KÁVY 

Výběrová káva z Rwandy je povinná literatura pro každého, kdo si rád hraje s přípravou kávy a ochutnává při tom rozmanité tóny a vůně. Rwanda Inzovu je speciální projekt, do kterého je zapojeno přes 25 000 (!) malých farmářů, kteří obvykle vlastní pouze kolem 200 kávovníků. Vybraní farmáři byli zapojeni do tohoto projektu s cílem nabídnout pražírnám vysoce kvalitní výběrovou kávu. Káva se pěstuje v úrodných vulkanických půdách, v nadmořských výškách 1 200-1 800 m n. m.

Hlavní sezóna sběru kávových třešní probíhá od května do července. Kávové třešně jsou z farem dopraveny do mycí stanice, kde probíhá další zpracování promytou metodou. Ve vodních nádržích se oddělují nedozrálé a přezrálé třešně, které se odstraňují. Poté následuje proces fermentace, který trvá 24-48 hodin, v závislosti na aktuálním počasí. Poté jsou zrna opakovaně omývány, dokud nejsou zbaveny všech zbylých nečistot. Následuje proces sušení zrn na vyvýšených postelích. 



OCHUTNEJTE S NÁMI VÍCE

MR. COFFEE Při nákupu nad 750 Kč Vám zašleme
75 g kávy zdarma.

MR. COFFEE Kávu pražíme několikrát týdně.
Čerstvost zaručena.

MR. COFFEE Každou kávu pražíme tak, aby vynikla
její jedinečná chuť. 

MR. COFFEE 
Doprava zdarma nad 2000 Kč,
jinak od 70 Kč.

MR. COFFEE Vše na e-shopu máme skladem.



zpět nahoru