Mexico bez kofeinu Mexico bez kofeinu Mexico bez kofeinu

Mexico

BEZ KOFEINU/DECAF
100% ARABICA
 Skvělá na espresso Hodí se na French press Hodí se pro moka konvičku
hořká čokoláda oříšky sirup

Bezkofeinová arabica z Mexika, zpracovaná metodou mountain water. Káva bez kofeinu se silným tělem, výraznou hořkostí a čokoládovou sladkostí, s minimální kyselostí. Hodí se do kávovaru i do káv s mlékem. Kofein byl odstraněn přírodní metodou pomocí vody bez použití chemie, jsou zachovány skvělé chuťové vlastnosti kávy.

SKLADEM

Více informací
MR. COFFEE - Mexico bez kofeinu

Dovolujeme si také doporučit ...

Dozvědět se více o kávě Mexico BEZ KOFEINU/DECAF

 Tmavě pražená káva Tmavě pražená káva

 Zpracováno promytou metodou Zpracováno promytou metodou

CHUŤ A PŘÍPRAVA KÁVY 

Poprvé zkoušíme bezkofeinovou kávu z Mexika! Kávu můžete využít jako alternativu ke kofeinové variantě, pokud zrovna kofein z jakéhokoliv důvodu nemůžete nebo nechcete.  
Tato arabica je tmavě pražená, má silné, výrazné tělo, které doprovází hořko čokoládové tóny a příjemná sladkost. Acidita je zde úplně minimální. Můžete využít na přípravu v kávovaru na espresso a pěkně se hodí i do káv s mlékem. Dále můžete vyzkoušet třeba na moka konvičce, džezvě, french pressu, clever dripperu,...  

Kofein tvoří přirozenou součást kávových zrn a abychom získali kávu bez kofeinu, musí být nějakým způsobem odstraněn. Ne vždy se k tomu využívají úplně šetrné metody, proto si vždy ověřte, jakým způsobem byl kofein odstraněn z kávy, kterou pijete. Pozor! Bezkofeinová káva neznamená, že neobsahuje vůbec žádné množství kofeinu. Dle způsobu odstranění se množství kofeinu pohybuje mezi 1 % - 3 %.


ODSTRANĚNÍ KOFEINU Z KÁVY - METODA MOUNTAIN WATER

 V tomto případě byla k odstranění kofeinu použita tzv. mountain water metoda, tedy metoda, při níž se využívá voda z ledovců.

A jak to celé funguje? 

Voda se při odstraňování kofeinu používá ve dvou případech, jedním z nich je metoda swiss water a druhou je právě mountain water metoda. Tato metoda se využívá v moderní mexické továrně Descamex, která se nachází v blízkosti ledovcové hory Pico de Orizaba. Jde o nejvyšší horu v Mexicu. Oba procesy jsou si velmi podobné. Již zpracované zrno (mokrou metodou) se ponoří do horké vody, aby se rozšířili póry. Dále se zrno ponoří do speciálního extraktu, který tvoří voda a kofein (tzv. GCE). Tento extrakt vytáhne kofein ze zelených zrn, zatímco oleje a aroma zůstávají nedotčeny. Extrakt (GCE) se přesune do samostatné nádrže a kofein se odfiltruje. Následně se zrna vysuší, balí do jutových pytlů a posílají dále do pražíren.  

Tímto způsobem se odstraní 99,9 % kofeinu. 



OCHUTNEJTE S NÁMI VÍCE

MR. COFFEE Při nákupu nad 750 Kč Vám zašleme
75 g kávy zdarma.

MR. COFFEE Kávu pražíme několikrát týdně.
Čerstvost zaručena.

MR. COFFEE Každou kávu pražíme tak, aby vynikla
její jedinečná chuť. 

MR. COFFEE 
Doprava zdarma nad 2000 Kč,
jinak od 80 Kč.

MR. COFFEE Vše na e-shopu máme skladem.



zpět nahoru