


Mexico
BEZ KOFEINU/DECAF
100% ARABICA
Bezkofeinová arabica z Mexika, zpracovaná metodou mountain water. Káva bez kofeinu se silným tělem, výraznou hořkostí a čokoládovou sladkostí, s minimální kyselostí. Hodí se do kávovaru i do káv s mlékem. Kofein byl odstraněn přírodní metodou pomocí vody bez použití chemie, jsou zachovány skvělé chuťové vlastnosti kávy.

Dovolujeme si také doporučit ...
Dozvědět se více o kávě Mexico BEZ KOFEINU/DECAF
Tmavě pražená káva
Zpracováno promytou metodou
CHUŤ A PŘÍPRAVA KÁVY
Poprvé zkoušíme bezkofeinovou kávu z Mexika! Kávu můžete využít jako alternativu ke kofeinové variantě, pokud zrovna kofein z jakéhokoliv důvodu nemůžete nebo nechcete.
Tato arabica je tmavě pražená, má silné, výrazné tělo, které doprovází hořko čokoládové tóny a příjemná sladkost. Acidita je zde úplně minimální. Můžete využít na přípravu v kávovaru na espresso a pěkně se hodí i do káv s mlékem. Dále můžete vyzkoušet třeba na moka konvičce, džezvě, french pressu, clever dripperu,...
Kofein tvoří přirozenou součást kávových zrn a abychom získali kávu bez kofeinu, musí být nějakým způsobem odstraněn. Ne vždy se k tomu využívají úplně šetrné metody, proto si vždy ověřte, jakým způsobem byl kofein odstraněn z kávy, kterou pijete. Pozor! Bezkofeinová káva neznamená, že neobsahuje vůbec žádné množství kofeinu. Dle způsobu odstranění se množství kofeinu pohybuje mezi 1 % - 3 %.
ODSTRANĚNÍ KOFEINU Z KÁVY - METODA MOUNTAIN WATER
V tomto případě byla k odstranění kofeinu použita tzv. mountain water metoda, tedy metoda, při níž se využívá voda z ledovců.
A jak to celé funguje?
Voda se při odstraňování kofeinu používá ve dvou případech, jedním z nich je metoda swiss water a druhou je právě mountain water metoda. Tato metoda se využívá v moderní mexické továrně Descamex, která se nachází v blízkosti ledovcové hory Pico de Orizaba. Jde o nejvyšší horu v Mexicu. Oba procesy jsou si velmi podobné. Již zpracované zrno (mokrou metodou) se ponoří do horké vody, aby se rozšířili póry. Dále se zrno ponoří do speciálního extraktu, který tvoří voda a kofein (tzv. GCE). Tento extrakt vytáhne kofein ze zelených zrn, zatímco oleje a aroma zůstávají nedotčeny. Extrakt (GCE) se přesune do samostatné nádrže a kofein se odfiltruje. Následně se zrna vysuší, balí do jutových pytlů a posílají dále do pražíren.
Tímto způsobem se odstraní 99,9 % kofeinu.
OCHUTNEJTE S NÁMI VÍCE
Při nákupu nad 750 Kč Vám zašleme
75 g kávy zdarma.
Kávu pražíme několikrát týdně.
Čerstvost zaručena.
Každou kávu pražíme tak, aby vynikla
její jedinečná chuť. Doprava zdarma nad 2000 Kč,
jinak od 80 Kč.
Vše na e-shopu máme skladem.