Honduras Santa Barbara Honduras Santa Barbara Honduras Santa Barbara
Novinka

HONDURAS

SANTA BARBARA
100% ARABICA
 Skvělá na espresso Hodí se na French press Hodí se pro moka konvičku
med sirup lískové ořechy

Dorazilo nám nové zrno z Hondurasu! Zrno ze Santa Barbary je nádherně sladké s výrazně oříškovou chutí. Silnější tělo kávy je krásně vyvážené, hořkost poměrně výrazná a acidita velmi mírná. Skvěle se hodí do kávovaru i do káv s mlékem, dále ji využijete i na french press, moka konvičku, clever dripper, džezvu.. Tento Hodnuras je opravdu příjemná, voňavá káva, skvělý univerzál bez výrazné kyselosti. 

SKLADEM

Více informací
MR. COFFEE - Honduras Santa Barbara

Dovolujeme si také doporučit ...

Dozvědět se více o kávě HONDURAS SANTA BARBARA

 Středně pražená káva Středně pražená káva

 Pěstováno v nadmořské výšce 1 500 m n. m. Pěstováno v nadmořské výšce 1 500 m n. m.

 Zpracováno promytou metodou Zpracováno promytou metodou

CHUŤ A PŘÍPRAVA KÁVY 

Honduras Marcala střídá zrno ze Santa Barbary. Tentokrát se můžete těšit na výrazně sladce medovou až sirupovou chuť s tóny lískových a vlašských oříšků. Kyselost bude velmi mírná, až nevýrazná, tělo kávy spíše silnější, bez problému můžete vyzkoušet i do kávovaru. Káva má krásnou oříškovou vůni a je perfektně vyvážená. Tuto skvělou zrnkovou kávu bychom doporučili na espresso i do káv s mlékem, kde bude chuť velmi jemná. Z alternativních příprav je skvělá na french press, moka konvičkudžezvu nebo clever dripper.


MRKNĚTE NA NÁŠ NOVÝ ČLÁNEK, JAK SE VYVAROVAT CHYB PŘI PŘÍPRAVĚ ESPRESSA


PĚSTOVÁNÍ KÁVY

Tato káva se pěstuje na úbočích impozantní hory Santa Barbara, farmy zde leží v nadmořských výškách od 1000-1600 m n. m. Valná většina jsou drobní pěstitelé, s rozlohou farem kolem 4 ha. Pěstování kávy zde má hlubokou tradici a po generace zde slouží jako hlavní zdroj obživy. Navzdory tomu na farmách rostou většinou mladé stromy (5-10 let). V roce 2011 se totiž v tomto regionu rozšířila rez kávová, nejrozšířenější houbová nemoc, která napadá kávovníky, a zničila prakticky všechny plodiny v tomto regionu. Z toho důvodu se zde vysázeli odrůdy kávovníku, které jsou vůči této nemoci odolnější, tedy např. Ihcafe 90, Lempira, Pacas a Catuai. 

Zpracování probíhá tradiční mokrou metodou. Zralé, vybrané třešně se sbírají ručně, dužina se pomocí strojů odstraňuje tentýž den. Fermentace probíhá po dobu 10 - 16 hodin a zrna se následně opakovaně omývají čistou vodou. Dokonale čistá zrna se následně suší, dokud nedosáhnou požadované vlhkosti 10-12 %. 

HONDURAS VE SVĚTĚ KÁVY 

Honduras se nachází ve střední Americe, za sousedy má další naše známé kávové producenty, jako je NicaraguaGuatemala nebo El Salvador. Je sedmým největším kávovým producentem na světě a v době sběru čerstvých kávových bobů zaměstnává kolem 12,5 % populace. Je tedy důležitým hráčem v ekonomice Hondurasu. V posledních 25 letech se vládě společně s farmáři podařilo velmi efektivně zvýšit kvalitu produkované kávy. A to hlavně díky finanční podpoře, postaveným dálnicím, zlepšené technické vybavenosti a edukaci farmářů. Nadále se potýkají s problémy způsobenými počasí (záplavami, suchem, ...) a také nemocemi a plísněmi, které napadají kávovníky. Z většiny se zde pěstuje arabika, zastupují ji odrůdy Bourbon, Catuari, Typica nebo Pacas.



OCHUTNEJTE S NÁMI VÍCE

MR. COFFEE Při nákupu nad 750 Kč Vám zašleme
75 g kávy zdarma.

MR. COFFEE Kávu pražíme několikrát týdně.
Čerstvost zaručena.

MR. COFFEE Každou kávu pražíme tak, aby vynikla
její jedinečná chuť. 

MR. COFFEE 
Doprava zdarma nad 2000 Kč,
jinak od 80 Kč.

MR. COFFEE Vše na e-shopu máme skladem.



zpět nahoru