



HONDURAS
LOS GERANIOS SHG EP
100% ARABICA
Dorazilo nám nové zrno z Hondurasu! Můžete se těšit na skvěle univerzální kávu s příjemnou, šťavnatou chutí sladkého ovoce, sladkým nádechem karamelu a lehkou aciditou. Využít můžete v kávovaru, na french press, moka konvičku i aeropress. Příjemná káva, která Vás bude bavit.

Dovolujeme si také doporučit ...
Dozvědět se více o kávě HONDURAS LOS GERANIOS SHG EP
Středně pražená káva
Zpracováno promytou metodou
Honduras Los Geranios
CHUŤ A PŘÍPRAVA KÁVY
Tento rok střídáme Honduras jeden za druhým. Vždy se jedná o příjemnou kávu bez výrazné kyselosti, ale zároveň v ní lze objevit zajímavé chutě. Skvělé je, že ji můžeme využít na širokou škálu příprav a zdá se, že Vás takové kávy baví. U tohoto zrna se můžeme těšit na středně silné tělo s trochu výraznější, mírně citrusovou aciditou. V šálku pak najdete sladce karamelové tóny a šťavnaté, svěží tóny broskví a meruněk. Díky střednímu pražené má káva dostatečně silné tělo, aby vynikla na espressu. V kávách s mlékem pak bude velmi jemná a lahodná. Z alternativních příprav je skvělá na french press, moka konvičku, džezvu nebo clever dripper. Pokud nehledáte vyloženě citrusové kávy s výraznou aciditou, zkuste klidně i aeropress nebo V60.
MRKNĚTE NA NÁŠ NOVÝ ČLÁNEK, JAK SE VYVAROVAT CHYB PŘI PŘÍPRAVĚ ESPRESSA
PĚSTOVÁNÍ KÁVY
Toto zrno pochází z oblasti Siguatepeque v centrálním Hondurasu. Jedná se o rozlehlé hornaté pásmo, které se také nazývá "zelené plíce" střední Ameriky. Káva se zde pěstuje v nadmořských výškách kolem 1 100 m n. m. v přirozeném stínu ostatní zeleně. Sdružení COHORSIL, které stojí za produkcí tohoto zrna, funguje již přes 40 let. Důraz klade na sociálně a environmentálně udržitelné praktiky, které zajišťují po generace udržitelné hospodaření v tomto regionu.
Zpracování probíhá tradiční mokrou metodou. Zralé, vybrané třešně se sbírají ručně, dužina se pomocí strojů odstraňuje tentýž den. Fermentace probíhá po dobu 10 - 16 hodin a zrna se následně opakovaně omývají čistou vodou. Dokonale čistá zrna se následně suší, dokud nedosáhnou požadované vlhkosti 10-12 %.
HONDURAS VE SVĚTĚ KÁVY
Honduras se nachází ve střední Americe, za sousedy má další naše známé kávové producenty, jako je Nicaragua, Guatemala nebo El Salvador. Je sedmým největším kávovým producentem na světě a v době sběru čerstvých kávových bobů zaměstnává kolem 12,5 % populace. Je tedy důležitým hráčem v ekonomice Hondurasu. V posledních 25 letech se vládě společně s farmáři podařilo velmi efektivně zvýšit kvalitu produkované kávy. A to hlavně díky finanční podpoře, postaveným dálnicím, zlepšené technické vybavenosti a edukaci farmářů. Nadále se potýkají s problémy způsobenými počasí (záplavami, suchem, ...) a také nemocemi a plísněmi, které napadají kávovníky. Z většiny se zde pěstuje arabika, zastupují ji odrůdy Bourbon, Catuari, Typica nebo Pacas.
OCHUTNEJTE S NÁMI VÍCE
Při nákupu nad 750 Kč Vám zašleme
75 g kávy zdarma.
Kávu pražíme několikrát týdně.
Čerstvost zaručena.
Každou kávu pražíme tak, aby vynikla
její jedinečná chuť. Doprava zdarma nad 2000 Kč,
jinak od 80 Kč.
Vše na e-shopu máme skladem.