Honduras Las Mandarinas Honduras Las Mandarinas Honduras Las Mandarinas

HONDURAS

LAS MANDARINAS
100% ARABICA
 Naučíte se připravovat aeropress Hodí se pro chemex Hodí se na Hario V60
maliny hrozny švestky

Svěží, světle pražená novinka z Hondurasu pochází z rodinné farmy Las Mandarinas od farmářky Olgy Leaticia Cabrera. Kává má středně silné tělo, kde vévodí chuť sladkého ovoce, malin, červených hroznů a švestek. V šálku ucítíte komplexní, čistou chuť s minimální hořkostí a šťavnatou aciditou. Doporučujeme na filtrované kávy nebo výraznější espresso.

SKLADEM

Více informací
MR. COFFEE - Honduras Las Mandarinas

Dovolujeme si také doporučit ...

Dozvědět se více o kávě HONDURAS LAS MANDARINAS

 Zpracováno promytou metodou Zpracováno promytou metodou

 Světle pražená káva Světle pražená káva

 Pěstováno v nadmořské výšce 1750 m n. m. Pěstováno v nadmořské výšce 1750 m n. m.

CHUŤ A PŘÍPRAVA KÁVY 

Tato káva má přímočarou, čistou chuť s kulatým, vyváženým tělem. V šálku krásně ucítíte plné, šťavnaté tóny sladkého ovoce, zejména švestek, červených hroznů a malin. Chuť je svěží a acidita spíše ovocná, než vyloženě kyselá, s minimální hořkostí. Na přípravu doporučíme jakékoliv alternativní přípravy. Ovocná a sladká chuť vynikne na V60, aeropressu, chemexu. Tato kávy by byla vynikající na cold drip. Určitě vyzkoušejte na french press, clever dripper i džezvu nebo moka konvičku. Na espressu vystoupí výraznější acidita, ale káva má dostatečně silné tělo a nebude v kávovaru slabá.


ZAJÍMÁ VÁS ALTERNATIVNÍ PŘÍPRAVA KÁVY? MRKNĚTE NA NÁŠ KURZ: 

PŘIPRAVILI JSME PRO VÁS SÉRII VIDEÍ O DOMÁCÍ PŘÍPRAVĚ KÁVY: 


PĚSTOVÁNÍ KÁVY

Majitelkou farmy Las Mandarinas, ze které pochází tato káva, je Olga Leaticia Cabrera. Olga patří k druhé generaci kávových farmářů v její rodině. Farmu Las Mandarinas vlastní 12 let a poslední 3 roky se věnuje pěstování výběrové kávy. Farma je veliká 3,5 hektaru a během sklizně jí pomáhá 9 sběračů. Pěstují odrůdu kávovníku Catuai. Od doby, kdy se přeorientovala na výběrovou kávu, se zvýšil její příjem i životní standard.
Káva se zpracovává mokrou metodou. Jakmile jsou třešně zralé, jsou ručně sesbírány a tentýž den se odstraňuje dužina. Fermentace probíhá po dobu 24 hodin, následně se káva promývá čistou vodou a suší se po dobu 20 dní. 

HONDURAS VE SVĚTĚ KÁVY 

Honduras se nachází ve střední Americe, za sousedy má další naše známé kávové producenty, jako je NicaraguaGuatemala nebo El Salvador. Je sedmým největším kávovým producentem na světě a v době sběru čerstvých kávových bobů zaměstnává kolem 12,5 % populace. Je tedy důležitým hráčem v ekonomice Hondurasu. V posledních 25 letech se vládě společně s farmáři podařilo velmi efektivně zvýšit kvalitu produkované kávy. A to hlavně díky finanční podpoře, postaveným dálnicím, zlepšené technické vybavenosti a edukaci farmářů. Nadále se potýkají s problémy způsobenými počasí (záplavami, suchem, ...) a také nemocemi a plísněmi, které napadají kávovníky. Z většiny se zde pěstuje arabika, zastupují ji odrůdy Bourbon, Catuari, Typica nebo Pacas.


OCHUTNEJTE S NÁMI VÍCE

MR. COFFEE Při nákupu nad 750 Kč Vám zašleme
75 g kávy zdarma.

MR. COFFEE Kávu pražíme několikrát týdně.
Čerstvost zaručena.

MR. COFFEE Každou kávu pražíme tak, aby vynikla
její jedinečná chuť. 

MR. COFFEE 
Doprava zdarma nad 2000 Kč,
jinak od 70 Kč.

MR. COFFEE Vše na e-shopu máme skladem.



zpět nahoru