Ethiopia Uraga Raro Ethiopia Uraga Raro Ethiopia Uraga Raro
Novinka

Ethiopia

URAGA RARO
100% ARABICA
 Naučíte se připravovat aeropress Hodí se pro chemex Hodí se na Hario V60
růže jahody maliny

Vynikající světle pražená arabica s osobitým charakterem. Jemná a sametová chuť se šťavnatým koncem, s nádechem růží, jahod a malin. Vyvážený šálek kávy s odlišnou chutí od ostatního zrna z Etiopie. Vysoká kvalita. Skvělá na filtry a výraznější espresso.  

SKLADEM

Více informací
MR. COFFEE - Ethiopia Uraga Raro

Dovolujeme si také doporučit ...

Dozvědět se více o kávě Ethiopia URAGA RARO

 Světle pražená káva Světle pražená káva

 Zpracováno promytou metodou Zpracováno promytou metodou

 Vypěstováno v nadmořské výšce 1 900 - 2 100 m n. m. Vypěstováno v nadmořské výšce 1 900 - 2 100 m n. m.

CHUŤ A PŘÍPRAVA KÁVY 

Tato káva má osobnost! Z Etiopie už jsme vyzkoušeli opravdu hodně oblastí, farem a různých zpracování a toto bude jedna z těch káv, kterou si budeme pamatovat. Káva je opravdu skvěle vybalancovaná, s kulatou, jemnou chutí, která se krásně rozplyne na jazyku. Acidita podtrhuje spíše jemnější tělo kávy a dodává jí jiskru. Těšte se na vůni a chuť růží, s jemným nádechem ovoce-malin, třešní a jahod. 
Na přípravu doporučujeme V60, chemex, aeropress, clever dripper, french press. Chuťový profil této arabiky je opravdu jedinečný a na filtrech se krásně vybarví a rozkvete. Kávu určitě můžete vyzkoušet i na espresso, pokud neholdujete hořkým tónům. Espresso bude mít trochu slabší tělo, výraznější aciditu a famózní paletu chutí. Tato káva by neměla uniknout žádnému milovníku výběrové arabiky.

ZPRACOVÁNÍ A PĚSTOVÁNÍ KÁVY

Káva se zpracovává v mycí stanici Raro, do které dopravuje svou úrodu cca 430 farmářů z blízkého okolí. Ti mají své farmy v nadmořské výšce kolem 2 000 m n. m., někteří však i výše. Z oblasti Guji, kde se tato stanice nachází, k nám v poslední době přicházejí kávy opravdu výborné kvality. Je zde velký rozvoj nových farem, a i když zpracování je stále tradiční, jako v celé Etiopii, kombinace unikátních klimatických podmínek, společně se zajímavými odrůdami kávovníků, nám nabízí opravdu jedinečný chuťový zážitek. U tohoto zrna ochutnáte odrůdy kávovníku kurume a welisho. Farmáři z okolních farem těží z úrodné půdy a vyspělé techniky hospodaření. 

Mokré zpracování probíhá tradičním způsobem. Kávové třešně jsou sklízeny a tříděny ručně. Poté je farmáři dopraví do mycí stanice, kde je pomocí strojů odstraněna dužina a zrna se namáčejí ve vodě. Zde jsou roztříděna podle kvality. Zrna s nižší hustotou (=nižší kvalita, defekty) jsou odstraněna. Následujících 48 hodin se třešně fermentují. Poté se znovu namáčejí ve vodě a důkladně omývají. Zbývá proces sušení trvající 10 dní. Zrna jsou rozprostřena na speciální vysuté postele ve vrstvě vysoké 2 cm. Poté jsou opět ručně probrána, aby se odstranila poslední případná defektní zrnka. Tím je ukončen proces zpracování a sklizeň se následně balí do jutových pytlů. Pytle se uchovávají ve skladech po dobu 1-2 měsíců a teprve poté se přepravují dále.


OCHUTNEJTE S NÁMI VÍCE

MR. COFFEE Při nákupu nad 750 Kč Vám zašleme
75 g kávy zdarma.

MR. COFFEE Kávu pražíme několikrát týdně.
Čerstvost zaručena.

MR. COFFEE Každou kávu pražíme tak, aby vynikla
její jedinečná chuť. 

MR. COFFEE 
Doprava zdarma nad 2000 Kč,
jinak od 70 Kč.

MR. COFFEE Vše na e-shopu máme skladem.



zpět nahoru