AKTUÁLNÍ SITUACE

Prodejna a pražírna na Školní ulici funguje přes výdejní okénko v normální otvírací době po-pá 8.00-17.00, sobota 9.00-12.00.

Ethiopia Sidamo Kerchanse Ethiopia Sidamo Kerchanse Ethiopia Sidamo Kerchanse
Novinka

Ethiopia

SIDAMO KERCHANSE
100% ARABICA
 Naučíte se připravovat aeropress Hodí se pro chemex Naučíte se připravit Hario V60
citrusy kardamon broskev

Tuhle Etiopii nesmíte promeškat. Etiopie Sidamo je dnes již synonymem výběrové kávy prvotřídní kvality. Tato arabica má skvěle vyvážené tělo s jiskrnou ovocnou aciditou a mimořádně čistou chuť. Kerchanse pochází ze tří farem z okolí známého města Yirgacheffe. Skvělá na filtrované kávy i na svěží espresso

SKLADEM

Více informací
MR. COFFEE - Ethiopia Sidamo Kerchanse

Dovolujeme si také doporučit ...

Dozvědět se více o kávě Ethiopia SIDAMO KERCHANSE

 Světle pražená káva Světle pražená káva

 Zpracováno promytou metodou Zpracováno promytou metodou

CHUŤ A PŘÍPRAVA KÁVY 

V této vynikající kávě najdeme přesně to, co od nejlepší Etiopie očekáváme: tedy čistý chuťový profil, vyvážené tělo a jasně definované tóny. V chuti této kávy najdeme tóny citrusů-pomerančů, mandarinek, limetek, sladkost broskví a meruněk. Na přípravu doporučujeme alternativní metody: Hario V60, vacuum pot, aeropress, chemex. Určitě se nebojte vyzkoušet ani na espresso. Káva má dostatečně silné tělo, aby vynikla i v kávovaru. Chuť bude mít výraznější aciditu a svěžest.

ZPRACOVÁNÍ A PĚSTOVÁNÍ KÁVY

Kerchansa pochází ze tří farem z okolí města Yirgacheffe: farma Debeka (200 ha), farma Gelana Gesha (1,5 ha) a Bale Mountain. K pěstování se využívají odrůdy odolné vůči chorobám a škůdcům. Na farmách se při pěstování a zpracování kávy používají vyspělé technologie. Kávovníky zde rostou v přirozeném stínu stromů a těží z kvalitní a na živiny bohaté půdy. 

Káva se zpracovává mokrou metodou. Zralé třešně se dopraví do zpracovatelské stanice, kde se v tancích s vodou oddělí defektní třešně od těch zralých. Poté se pomocí mechanického stroje zbaví plody dužiny. Pokud na některých zrnech zůstává větší množství dužiny, zpracovávají se odděleně a dužina se odstraňuje opakovaně. Zrna se omývají čistou vodou a v kanálech se přesouvají k procesu fermentace. Následně se opakovaně důsledně omývají, dokud nejsou dokonale čistá a připravená na sušení. 
Sušení probíhá buď ve sklenících na vyvýšených postelích nebo u méně kvalitních zrn pomocí mechanických sušiček. 



OCHUTNEJTE S NÁMI VÍCE

MR. COFFEE Při nákupu nad 750 Kč Vám zašleme
75 g kávy zdarma.

MR. COFFEE Kávu pražíme několikrát týdně.
Čerstvost zaručena.

MR. COFFEE Každou kávu pražíme tak, aby vynikla
její jedinečná chuť. 

MR. COFFEE 
Doprava zdarma nad 2000 Kč,
jinak od 70 Kč.

MR. COFFEE Vše na e-shopu máme skladem.



zpět nahoru