Ethiopia Nensebo Riripa Ethiopia Nensebo Riripa Ethiopia Nensebo Riripa
Novinka

Ethiopia

NENSEBO RIRIPA
100% ARABICA
 Naučíte se připravovat aeropress Hodí se pro chemex Hodí se na Hario V60
černý rybíz borůvky sirup

Nová Etiopie pro všechny fajnšmekry je skvělá káva na filtry a výraznější espresso. Svěží, dokonale vybalancovaná chuť s hezky kulatým a šťavnatým tělem. Přímočaré, jasně definované tóny vám připomenou lesního ovoce, černý rybíz a borůvky. Světle pražená, výběrová káva s jasným původem. 

SKLADEM

Více informací
MR. COFFEE - Ethiopia Nensebo Riripa

Dovolujeme si také doporučit ...

Dozvědět se více o kávě Ethiopia NENSEBO RIRIPA

 Světle pražená káva Světle pražená káva

 Zpracováno promytou metodou Zpracováno promytou metodou

 Vypěstováno v nadmořské výšce 1 900 - 2 100 m n. m. Vypěstováno v nadmořské výšce 1 900 - 2 100 m n. m.

CHUŤ A PŘÍPRAVA KÁVY 

Tato káva se pyšní opravdu vynikajícím chuťovým profilem. Světlým pražením jsme zachovali přirozenou a velmi charakteristickou chuť této fantastické arabiky a vy si ji nyní můžete vychutnat ve svém šálku kávy. Kávu doporučujeme všem, kteří si rádi dopřejí svěží, ovocné kávy s výraznější aciditou a minimální hořkostí. Na přípravu doporučujeme alternativy: V60, chemex, aeropress, vacuum pot, french press, cold brew... Zde opravdu krásně vystoupí tóny, které na alternativách hledáme (alespoň my:) ), tedy šťavnaté, krásně zakulacené tělo s jiskrnou, svěží aciditou a tóny kyselkavého ovoce (hledejte chuť borůvek, třešní, černého rybízu,...). Určitě se nebojte vyzkoušet i na espresso (my ji v pražírně na 100 % na mlýnek dáme, za ochutnání určitě stojí!), připravte se na ovocnou explozi chutí s výraznější aciditou a skvěle vybalancovaný šálek kvalitní kávy.

PĚSTOVÁNÍ A ZPRACOVÁNÍ KÁVY 

Toto zrno pochází z oblasti Nensebo, ležící na hranici lesa Bale Mountain. Na farmách, které leží v nadmořské výšce 1900-2100 m n. m., těží právě z přirozeného stínu, které stromy kávovníkům poskytují a také z dostatečných srážek. Do mycí stanici Riripa, kde se káva zpracovává, donáší svou úrodu kávových třešní na 742 farmářů. Jedná se spíše o malé farmy nebo větší zahrady, většinou do velikosti 2 ha. Pěstují se zde odrůdy Welisho and Kurume. Sběr třešní probíhá ručně, třídí se posléze v mycí stanici. 

Mokré zpracování je tradiční, jak je v Etiopii zvykem. V mycí stanici se pomocí stroje odstraní z třešní dužina, poté se namáčejí a ve vodě rozdělují podle hustoty. Defektní zrna se odstraňují. Následuje proces fermentace po dobu 72 hodin. Zrna se poté opakovaně namáčejí a třídí podle kvality. Čím vyšší hustota, tím je zrno těžší a kvalitnější. Zrna s nízkou hustotu vyplavou na povrch, odstraňují se a dále zpracovávají zvlášť. Kvalitní zrna (ty nás zajímají :) ) se poté znovu namáčejí v čisté vodě. 

Až jsou dokonale omytá, přichází na řadu sušení. Zelená kávová zrna se sušší na speciální vyvýšených postelích za přísných podmínek. Rozprostřena jsou ve 2 cm vysoké vrstvě a po dobu 14 dní jsou pod neustálým dohledem. Poté se zrno balí a skladuje v pytlích. 



OCHUTNEJTE S NÁMI VÍCE

MR. COFFEE Při nákupu nad 750 Kč Vám zašleme
75 g kávy zdarma.

MR. COFFEE Kávu pražíme několikrát týdně.
Čerstvost zaručena.

MR. COFFEE Každou kávu pražíme tak, aby vynikla
její jedinečná chuť. 

MR. COFFEE 
Doprava zdarma nad 2000 Kč,
jinak od 70 Kč.

MR. COFFEE Vše na e-shopu máme skladem.



zpět nahoru