AKTUÁLNÍ SITUACE

Vážení zákazníci,
naše prodejna ve Zlíně v současné chvíli funguje přes výdejní okno v době po-pá 9-16, sobota 9-12. Standardně prodáváme zrnkovou/mletou kávu a kávy s sebou.
Můžete využít možnosti osobního odběru při objednávce přes e-shop.
Doprava zdarma nyní při objednávce nad 1000 Kč!

Ethiopia Sidamo Ethiopia Sidamo Ethiopia Sidamo
Doporučujeme

Ethiopia

SIDAMO
100% ARABICA
 Hodí se na aeropress Hodí se pro chemex Hodí se na V60
pomeranč mandarinka borůvky

Tuhle Etiopii nesmíte promeškat. Etiopie Sidamo je dnes již synonymem výběrové kávy prvotřídní kvality. Tato arabica má skvěle vyvážené tělo s jiskrnou ovocnou aciditou a mimořádně čistou chuť. Skvělá na filtrované kávy i na svěží espresso

SKLADEM

Více informací
MR. COFFEE - Ethiopia Sidamo

Dovolujeme si také doporučit ...

Dozvědět se více o kávě Ethiopia SIDAMO

 Světle pražená káva Světle pražená káva

 Zpracováno promytou metodou Zpracováno promytou metodou

 Vypěstováno v nadmořské výšce 2 000 m n. m. Vypěstováno v nadmořské výšce 2 000 m n. m.

CHUŤ A PŘÍPRAVA KÁVY 

V této vynikající kávě najdeme přesně to, co od nejlepší Etiopie očekáváme: tedy čistý chuťový profil, vyvážené tělo a jasně definované tóny. V chuti této kávy najdeme tóny citrusů-pomerančů, mandarinek, limetek, sladkost borůvek a manga a nádech černého čaje. Na přípravu doporučujeme alternativní metody: Hario V60, vacuum pot, aeropress, chemex. Určitě se nebojte vyzkoušet ani na espresso. Káva má dostatečně silné tělo, aby vynikla i v kávovaru. Chuť bude mít výraznější aciditu a svěžest.

ZPRACOVÁNÍ A PĚSTOVÁNÍ KÁVY

Proces zpracování kávy následuje tradiční etiopské postupy. První roztřídění posbíraných kávových třešní probíhá vizuální kontrolou a namáčením třešní (třešně s defekty zůstanou plavat na povrchu vody). Následně se pomocí mechanického stroje odstraní slupka a část dužiny a třešně se ve vodě nechají fermentovat po dobu 36-72 hodin. Poté se ze zrn uvolní zbylá dužina a v mycích kanálech se kávová zrnka důkladně očistí. Nyní přichází na řadu rozdělení zrnek podle hustoty. Ta nejkvalitnější zrna se nechají dále namáčet ve vodě po dobu 8-12 hodin, zatímco zbylá nekvalitní zrna jsou odstraněna. Během sušení se zrna pravidelně kontrolují a obracejí, aby se předešlo plesnivění a zajistilo se rovnoměrné sušení. 


OCHUTNEJTE S NÁMI VÍCE

MR. COFFEEPři nákupu nad 750 Kč Vám zašleme
75 g kávy zdarma.

MR. COFFEEKávu pražíme několikrát týdně.
Čerstvost zaručena.

MR. COFFEEKaždou kávu pražíme tak, aby vynikla
její jedinečná chuť. 

MR. COFFEE
AKCE! Doprava zdarma nad 1000 Kč,
jinak od 65 Kč.

MR. COFFEEVše na e-shopu máme skladem.



zpět nahoru