Ethiopia Guji Ana Sora Ethiopia Guji Ana Sora Ethiopia Guji Ana Sora Ethiopia Guji Ana Sora Ethiopia Guji Ana Sora Ethiopia Guji Ana Sora Ethiopia Guji Ana Sora Ethiopia Guji Ana Sora
Novinka

Ethiopia

GUJI ANA SORA
100% ARABICA
 Naučíte se připravovat aeropress Hodí se na Hario V60 Hodí se na French press
borůvky čaj pomeranč

Naturálně zpracovaná káva s citrusovou aciditou, výraznou chutí borůvek a jemnými tóny bylinkového čaje. Světle pražená výběrová arabika, perfektní na filtry a další alternativy. Skvěle vyvážené sladké a ovocné tóny se středně silným tělem kávy. Doporučujeme!

SKLADEM

Více informací
MR. COFFEE - Ethiopia Guji Ana Sora

Dovolujeme si také doporučit ...

Dozvědět se více o kávě Ethiopia GUJI ANA SORA

 Světle pražená káva Světle pražená káva

 Zpracováno suchou metodou Zpracováno suchou metodou

 Vypěstováno v nadmořské výšce 1 900 - 2 300 m. n. m. Vypěstováno v nadmořské výšce 1 900 - 2 300 m. n. m.

CHUŤ A PŘÍPRAVA KÁVY 

Etiopie Guji Ana Sora je fantasticky vyvážená káva, které vévodí sladká chuť borůvek. Doplňují jí jemné, bylinkové tóny a lehký nádech mléčné čokolády. Acidita bude svěží, ale ne příliš agresivní, spíše šťavnatá, pomerančová. Tělo kávy je krásně vybalancované, káva je spíše jemnější.
Ideální volbou na přípravu budou filtrované kávy, V60, chemex, aeropress, ale skvělá bude taky na french pressu, moka konvičce i džezve. Káva má dostatečně silné tělo i pro přípravu v kávovaru, kde se můžete těšit na výraznější aciditu. 


PŮVOD A ZPRACOVÁNÍ KÁVY 

Farma Ana Sora se nachází v regionu Guji, známém pro pěstování kávy vysoké kvality. Jejím majitelem je Isreal Degfa, který pochází z pěstitelské rodiny. Jedná se o novou farmu, jejíž vznik datujeme v roce 2013. Nachází se ve velmi vysoké nadmořské výšce 1 900 - 2 350 m n. m. (to je vysoko i na Etiopii :) ). Vysoká nadmořská výška znamená nižší teploty, kolem 16-19 °C, kávové třešně tedy dozrává pomaleji a mají vyšší hustotu. To vše (a mnoho dalšího) se odráží ve výsledné chuťovém profilu kávy. Proto také u všech našich káv zmiňujeme nadmořskou výšku, ve které byly vypěstovány. 

Tato várka zrna byla zpracována suchou (přírodní, naturální) metodou. Vytříděné, plně zralé třešně bez defektů se nechávají sušit na vyvýšených afrických postelích pod pečlivým dohledem zaměstnanců ve zpracovatelské stanici. Sušení trvá 15-18 dní, v závislosti na počasí. Kávové třešně se pravidelně otáčejí, aby se předešlo plísním. Přes odpolední vedra se nad postelemi roztáhnou plachty, aby poskytly stín. Stejnou práci je potřeba udělat i večer, aby třešně přes noc nenasákly příliš vlhkosti, která by opět vedla ke vzniku plísní. Toto úsilí a pečlivý dohled znamenají, že třešně schnou rovnoměrně a ve výsledku nás čeká vysoce kvalitní káva s přirozeně sladce ovocnou chutí. 


OCHUTNEJTE S NÁMI VÍCE

MR. COFFEE Při nákupu nad 750 Kč Vám zašleme
75 g kávy zdarma.

MR. COFFEE Kávu pražíme několikrát týdně.
Čerstvost zaručena.

MR. COFFEE Každou kávu pražíme tak, aby vynikla
její jedinečná chuť. 

MR. COFFEE 
Doprava zdarma nad 2000 Kč,
jinak od 80 Kč.

MR. COFFEE Vše na e-shopu máme skladem.



zpět nahoru