Ethiopia Gedeb Ethiopia Gedeb Ethiopia Gedeb
Novinka

Ethiopia

GEDEB
100% ARABICA
 Naučíte se připravovat aeropress Hodí se pro chemex Hodí se na French press
víno meruňky earl grey

Světle pražená výběrová arabica s čistou, jasnou chutí šťavnatého ovoce, vinnou aciditou a tóny čaje earl grey. Středně silné tělo této kávy si můžete vychutnat na výraznějším espressu, lahodné, jemné tóny si však užijete zejména na alternativních přípravách. 

SKLADEM

Více informací
MR. COFFEE - Ethiopia Gedeb

Dovolujeme si také doporučit ...

Dozvědět se více o kávě Ethiopia GEDEB

 Světle pražená káva Světle pražená káva

 Zpracováno promytou metodou Zpracováno promytou metodou

 Vypěstováno v nadmořské výšce 1 900 m n. m. Vypěstováno v nadmořské výšce 1 900 m n. m.

CHUŤ A PŘÍPRAVA KÁVY 

Tato káva se pyšní opravdu vynikajícím chuťovým profilem. Světlým pražením jsme zachovali přirozenou a velmi charakteristickou chuť této fantastické arabiky a vy si ji nyní můžete vychutnat ve svém šálku kávy. Kávu doporučujeme všem, kteří si rádi dopřejí svěží, ovocné kávy s výraznější aciditou a minimální hořkostí. Na přípravu doporučujeme alternativy: V60, chemex, aeropress, vacuum pot, french press, cold brew... Zde opravdu krásně vystoupí tóny, které na alternativách hledáme (alespoň my:) ), tedy krásně zakulacené tělo s jiskrnou, vinnou aciditou a tóny ovoce, meruněk, broskví, jablek. Určitě se nebojte vyzkoušet i na espresso (my ji v pražírně na 100 % na mlýnek dáme, za ochutnání určitě stojí!), připravte se na ovocnou explozi chutí s výraznější aciditou a skvěle vybalancovaný šálek kvalitní kávy.

PĚSTOVÁNÍ A ZPRACOVÁNÍ KÁVY 

Tato káva se pěstuje v rukou malých, drobných farmářů z okolí města Gedeb. Úsilí a tvrdá práce se odráží v každém šálku této lahodné kávy a jejím čistém zakončením. Město Gedeb sice spadá do regionu Gedeo, chuťový profil a podmínky, ve kterých se káva pěstuje, jsou však totožné s regionem Yirgacheffe. Farmáři většinou pěstují kávovníky na svých zahradách a s péčí a pěstováním pomáhá celá rodina, zvlášť v době sběru. Většina farem je organická ze své podstaty, farmáři využívají naprosté minimum pesticidů a hnojiv. 

Kávové třešně se při sběru pečlivě vybírají, aby se ke zpracování dostaly opravdu jen zralé třešně bez kazů. Zpracování probíhá tradiční mokrou metodou. Po sběru se třešně dopraví do zpracovatelské stanice, kde se znovu důkladně třídí. Pomocí strojů se z třešní odstraní dužina a následuje proces fermentace, který trvá 24 hodin. Poté se zrna opravdu důsledně, opakovaně promývají, aby se zbavila všech nečistot. V mycích kanálech se zrna třídí podle hustoty na dva stupně, grade 1 a grade 2. Stupeň (grade) 1 je kvalitnější. Následně probíhá ještě poslední promytí a dokonale očištěná zrna se přesouvají na speciální africké postele, na kterých schnou. Zde stráví dalších 10-14 dní, dokud vlhkost v zrnech nedosáhne 12 %. 



OCHUTNEJTE S NÁMI VÍCE

MR. COFFEE Při nákupu nad 750 Kč Vám zašleme
75 g kávy zdarma.

MR. COFFEE Kávu pražíme několikrát týdně.
Čerstvost zaručena.

MR. COFFEE Každou kávu pražíme tak, aby vynikla
její jedinečná chuť. 

MR. COFFEE 
Doprava zdarma nad 2000 Kč,
jinak od 80 Kč.

MR. COFFEE Vše na e-shopu máme skladem.



zpět nahoru