Ethiopia Boji Kochere Ethiopia Boji Kochere Ethiopia Boji Kochere
Novinka

Ethiopia

Boji Kochere
100% ARABICA
 Naučíte se připravovat aeropress Hodí se na Hario V60 Hodí se na vacuum pot
maliny meruňky květiny

Nová Etiopie stojí za to! 100 % výběrová arabica z letošní sklizně stanice Boji (oblast Kochere) vhodná na alternativní přípravy. Ovocná až lehce citrusová chuť s jasně definovanými tóny, vyváženým tělem a květinovým nádechem. 

SKLADEM

Více informací
MR. COFFEE - Ethiopia Boji Kochere

Dovolujeme si také doporučit ...

Dozvědět se více o kávě Ethiopia Boji Kochere

 Světle pražená káva Světle pražená káva

 Vypěstováno v nadmořské výšce 2100 - 2300 m n.m. Vypěstováno v nadmořské výšce 2100 - 2300 m n.m.

 Zpracováno suchou metodou Zpracováno suchou metodou

CHUŤ A PŘÍPRAVA KÁVY 

Chuť této arabiky je jasně definovaná, pražíme ji ve světlých profilech, tak aby se zachovala její pravá charakteristika. Tělo kávy je krásně vyvážené, v šálku ucítíme živou, přímočarou chuť ovoce s jiskrnou aciditou a květinovým nádechem. Na přípravu bychom doporučili jakoukoliv formu alternativní přípravy, při které vám vyniknou jednotlivé chutě kávy, tedy např. chemexaeropressV60 nebo třeba vacuum pot.

PĚSTOVÁNÍ A ZPRACOVÁNÍ KÁVY 

Mycí stanice Boji zpracovává kávy z asi 500 okolních farem. Nachází se v oblasti Kochere, což je známý pěstitelský region blízko města Yirgacheffe. Odtud pochází jedny z nejoblíbenějších výběrových káv na světě. Sáhneme-li po etiopské kávě z těchto oblastí, prakticky nemůžeme udělat chybu. Pěstování kvalitní kávy zde má hlubokou tradici.

Toto zelené zrno bylo zpracováno naturální (suchou) metodou. Proces zpracování kávy ve stanici Boji následuje tradiční etiopské postupy. Poté, co farmáři dopraví svou úrodu na stanici, probíhá vizuální kontrola. Jsou odstraněna přezrálá i nedozrálá zrna a zrna s defekty. Poté se třešně omyjí v čisté vodě. Následně jsou celé třešně přesunuty přímo na sušící postele, kde se rozprostřou do tenké vrstvy. Během prvních pár dní se třešně otáčejí každých 30 minut, aby se zaručilo rovnoměrné sušení a předešlo se vzniku plísní. V průběhu sušení se všechny třešně s defekty odstraňují. Po pár dnech se třešně srovnají do trochu silnější vrstvy, což zpomalí proces sušení. Třešně se suší 2 - 3 týdny, závisí hodně na počasí. Po vysušení se pomocí strojů odstraní dužina a zelení zrno jde "odpočívat" do skladů. 



OCHUTNEJTE S NÁMI VÍCE

MR. COFFEE Při nákupu nad 750 Kč Vám zašleme
75 g kávy zdarma.

MR. COFFEE Kávu pražíme několikrát týdně.
Čerstvost zaručena.

MR. COFFEE Každou kávu pražíme tak, aby vynikla
její jedinečná chuť. 

MR. COFFEE 
Doprava zdarma nad 2000 Kč,
jinak od 80 Kč.

MR. COFFEE Vše na e-shopu máme skladem.



zpět nahoru