El Salvádor La Independencia El Salvádor La Independencia El Salvádor La Independencia
Novinka

EL SALVADOR

LA INDEPENDENCIA
100% ARABICA
 Skvělá na espresso Hodí se na French press Hodí se na Hario V60
oříšky sirup sušené ovoce

Vyzkoušejte nový El Salvádor La Independencia. Skvělá, středně pražená káva, kterou si snadno zamilujete. Káva je velmi jemná, krémová, s nádechem oříšků, sladkého sirupu a lehce ovocným dojezdem. Komplexní, středně silné tělo je krásně vyvážené, hodí se na espresso, french press, clever dripper, džezvu, moka konvičku...Ale můžete využít i jako základní kávu na filtry, pokud nevyhledáváte vyloženě ovocné kávy. Arabica zpracovaná přírodní (suchou) metodou. 

SKLADEM

Více informací
MR. COFFEE - El Salvádor La Independencia

Dovolujeme si také doporučit ...

Dozvědět se více o kávě EL SALVADOR LA INDEPENDENCIA

 Středně pražená káva Středně pražená káva

 Zpracováno suchou metodou Zpracováno suchou metodou

 Pěstováno v nadmořské výšce 1 500 m n. m. Pěstováno v nadmořské výšce 1 500 m n. m.

CHUŤ A PŘÍPRAVA KÁVY 

V chuti je to prostě klasický El Salvádor - jemná, sametová, perfektně vyvážená káva s příjemnými tóny oříšků. Acidita není přehnaně agresivní, spíše jen podtrhuje ostatní chutě a dodává na zajímavosti. Díky suchému zpracování zde najdeme sirupové tóny společně s chutí sladkého, sušeného ovoce. Hořkost není příliš výrazná, chuť naopak plná a bohatá. Perfektní káva na zajímavé espresso a velmi jemná a lahodná v kávách s mlékem. Můžete použít i na alternativní přípravy: skvěle se hodí na french press, moka konvičku, džezvu, ale nebojte se vyzkoušet i na V60, aeropress,... Je to skvělý univerzál a jako bonus tato káva opravdu nádherně voní. Doporučujeme vyzkoušet, věříme, že si tuto kávu zamilujete stejně snadno, jako my. 


PŮVOD A PĚSTOVÁNÍ KÁVY 

Naskytla se nám příležitost vyzkoušet naturálně (přírodně) zpracovaný Salvádor výborné kvality. Káva pochází z rodinné farmy, ležící na západní hranici El Salvádoru. Farma se nazývá San Francisco a součástí této farmy je oddělený blok zvaný La Independencia. Farma patří rodině Salaverria, v současné době na se o chod farmy starají otec a dva synové, Andres a Jose Antonio. Kávu mají doslova v krvi, je to již šestá generace této rodiny, která se živí pěstováním a zpracováním kávy. Dlouhodobého úspěchu se jim podařilo dosáhnout díky tvrdé práci, důrazu na kvalitu kávy a výbornému týmu lidí.  
Farmáři kávu pěstují ve třech hlavních oblastech: Santa Rita, San Francisco and El Molino. Některé farmy rodina v průběhu let zdědila, jiné odkoupila. Pěstují zejména odrůdy Bourbon, Pacas a jejich mixy.
Největším bonusem tohoto zpracovatelského závodu je sběr kávových třešní - i v rámci takto velkých farem se důsledně dodržuje sběr pouze naprosto dokonalých třešní jasně červené barvy.

Fotky farmy, sběr kávových třešní, majitele závodu i zpracování kávy si můžete prohlédnout níže. 


ZPRACOVÁNÍ KÁVY 

Rodina Salaverria má bohaté a dlouhodobé zkušenosti se zpracováním kávových třešní suchou (přírodní) metodou. Na kvalitě a chuti této kávy je to také velmi znát. Opravdu se pohybuje někde jinde (mnohem výš :)) než jsme u těchto káv z centrální Ameriky zvyklí. Výhodou je také vhodné počasí: suché klima, které není příliš horké. Při vyšších srážkách a vlhkosti jsou zrna zpracovaná suchou metodou mnohem náchylnější k plísním a nechtěné fermentaci. I tak ale musí být třešně zpracovávány pod přísným dohledem. Zrna se sušší na speciálních afrických postelích v nadmořské výšce 1 450 m n. m., což v kávě zmírňuje nechtěnou chuť dužiny a fermentace a vyzdvihuje čisté, komplexní tóny. 

ZPRACOVÁNÍ KÁVY NA FARMĚ





OCHUTNEJTE S NÁMI VÍCE

MR. COFFEE Při nákupu nad 750 Kč Vám zašleme
75 g kávy zdarma.

MR. COFFEE Kávu pražíme několikrát týdně.
Čerstvost zaručena.

MR. COFFEE Každou kávu pražíme tak, aby vynikla
její jedinečná chuť. 

MR. COFFEE 
Doprava zdarma nad 2000 Kč,
jinak od 80 Kč.

MR. COFFEE Vše na e-shopu máme skladem.



zpět nahoru