



EL SALVADOR
LA INDEPENDENCIA
100% ARABICA
Vyzkoušejte nový El Salvádor La Independencia. Skvělá, středně pražená káva, kterou si snadno zamilujete. Káva je velmi jemná, krémová, s nádechem oříšků, sladkého sirupu a lehce ovocným dojezdem. Komplexní, středně silné tělo je krásně vyvážené, hodí se na espresso, french press, clever dripper, džezvu, moka konvičku...Ale můžete využít i jako základní kávu na filtry, pokud nevyhledáváte vyloženě ovocné kávy. Arabica zpracovaná přírodní (suchou) metodou.

Dovolujeme si také doporučit ...
Dozvědět se více o kávě EL SALVADOR LA INDEPENDENCIA
Středně pražená káva
Zpracováno suchou metodou
Pěstováno v nadmořské výšce 1 500 m n. m.
CHUŤ A PŘÍPRAVA KÁVY
V chuti je to prostě klasický El Salvádor - jemná, sametová, perfektně vyvážená káva s příjemnými tóny oříšků. Acidita není přehnaně agresivní, spíše jen podtrhuje ostatní chutě a dodává na zajímavosti. Díky suchému zpracování zde najdeme sirupové tóny společně s chutí sladkého, sušeného ovoce. Hořkost není příliš výrazná, chuť naopak plná a bohatá. Perfektní káva na zajímavé espresso a velmi jemná a lahodná v kávách s mlékem. Můžete použít i na alternativní přípravy: skvěle se hodí na french press, moka konvičku, džezvu, ale nebojte se vyzkoušet i na V60, aeropress,... Je to skvělý univerzál a jako bonus tato káva opravdu nádherně voní. Doporučujeme vyzkoušet, věříme, že si tuto kávu zamilujete stejně snadno, jako my.
PŮVOD A PĚSTOVÁNÍ KÁVY
Naskytla se nám příležitost vyzkoušet naturálně (přírodně) zpracovaný Salvádor výborné kvality. Káva pochází z rodinné farmy, ležící na západní hranici El Salvádoru. Farma se nazývá San Francisco a součástí této farmy je oddělený blok zvaný La Independencia. Farma patří rodině Salaverria, v současné době na se o chod farmy starají otec a dva synové, Andres a Jose Antonio. Kávu mají doslova v krvi, je to již šestá generace této rodiny, která se živí pěstováním a zpracováním kávy. Dlouhodobého úspěchu se jim podařilo dosáhnout díky tvrdé práci, důrazu na kvalitu kávy a výbornému týmu lidí.
Farmáři kávu pěstují ve třech hlavních oblastech: Santa Rita, San Francisco and El Molino. Některé farmy rodina v průběhu let zdědila, jiné odkoupila. Pěstují zejména odrůdy Bourbon, Pacas a jejich mixy.
Největším bonusem tohoto zpracovatelského závodu je sběr kávových třešní - i v rámci takto velkých farem se důsledně dodržuje sběr pouze naprosto dokonalých třešní jasně červené barvy.
Fotky farmy, sběr kávových třešní, majitele závodu i zpracování kávy si můžete prohlédnout níže.
ZPRACOVÁNÍ KÁVY
Rodina Salaverria má bohaté a dlouhodobé zkušenosti se zpracováním kávových třešní suchou (přírodní) metodou. Na kvalitě a chuti této kávy je to také velmi znát. Opravdu se pohybuje někde jinde (mnohem výš :)) než jsme u těchto káv z centrální Ameriky zvyklí. Výhodou je také vhodné počasí: suché klima, které není příliš horké. Při vyšších srážkách a vlhkosti jsou zrna zpracovaná suchou metodou mnohem náchylnější k plísním a nechtěné fermentaci. I tak ale musí být třešně zpracovávány pod přísným dohledem. Zrna se sušší na speciálních afrických postelích v nadmořské výšce 1 450 m n. m., což v kávě zmírňuje nechtěnou chuť dužiny a fermentace a vyzdvihuje čisté, komplexní tóny.
ZPRACOVÁNÍ KÁVY NA FARMĚ
OCHUTNEJTE S NÁMI VÍCE
Při nákupu nad 750 Kč Vám zašleme
75 g kávy zdarma.
Kávu pražíme několikrát týdně.
Čerstvost zaručena.
Každou kávu pražíme tak, aby vynikla
její jedinečná chuť. Doprava zdarma nad 2000 Kč,
jinak od 80 Kč.
Vše na e-shopu máme skladem.