El Salvádor Guadalupe El Salvádor Guadalupe El Salvádor Guadalupe
Novinka

EL SALVADOR

GUADALUPE
100% ARABICA
 Naučte se připravit dokonalé espresso Naučíte se připravit French press Naučíte se připravit Hario V60
černý rybíz ananas papája

Vyzkoušejte nový Salvádor z Villa Guadalupe. Skvělá káva, kterou si snadno zamilujete. Okouzlí vás nádherná vůně a svěží tóny černého rybízu. Káva má plnou, silnou chuť sladkého ovoce a zároveň svěží aciditu. Komplexní tělo kávy je krásně vyvážené, hodí se na espresso, french press, clever dripper,...Ale můžete využít i jako základní kávu na filtry. Arabica zpracovaná přírodní (suchou) metodou. 

SKLADEM

Více informací
MR. COFFEE - El Salvádor Guadalupe

Dovolujeme si také doporučit ...

Dozvědět se více o kávě EL SALVADOR GUADALUPE

 Hodí se na espresso Hodí se na espresso

 Středně pražená káva Středně pražená káva

 Zpracováno suchou metodou Zpracováno suchou metodou

 Pěstováno v nadmořské výšce 1 500 m n. m. Pěstováno v nadmořské výšce 1 500 m n. m.

CHUŤ A PŘÍPRAVA KÁVY 

V chuti této kávy je to prostě klasický El Salvádor + 100% sladkost se svěží, zajímavou chutí. Najdeme zde tóny zralých třešní a černého rybízu a zároveň mírnou aciditu se skvěle vyváženým tělem. Hořkost této kávy je spíše jemná, chuť naopak plná a bohatá. Perfektní káva na zajímavé espresso a velmi jemná a lahodná v kávách s mlékem. Můžete použít i na alternativní přípravy: skvěle se hodí na french press, moka konvičku, džezvu, ale nebojte se vyzkoušet i na V60, aeropress,... Je to skvělý univerzál a jako bonus tato káva opravdu nádherně voní. Doporučujeme vyzkoušet, věříme, že si tuto kávu zamilujete stejně snadno, jako my. 


PŮVOD A PĚSTOVÁNÍ A ZPRACOVÁNÍ KÁVY 

Naskytla se nám příležitost vyzkoušet naturálně (přírodně) zpracovaný Salvádor výborné kvality z Villa Guadalupe. Káva pochází z rodinné farmy, ležící na západní hranici El Salvádoru. Farma patří rodině Salaverria, v současné době na se o chod farmy starají otec a dva synové, Andres a Jose Antonio. Kávu mají doslova v krvi, je to již šestá generace této rodiny, která se živí pěstováním a zpracováním kávy. Dlouhodobého úspěchu se jim podařilo dosáhnout díky tvrdé práci, důrazu na kvalitu kávy a výbornému týmu lidí.  
Farmáři kávu pěstují ve třech hlavních oblastech: Santa Rita, San Francisco and El Molino. Některé farmy rodina v průběhu let zdědila, jiné odkoupila. Pěstují zejména odrůdy Bourbon, Pacas a jejich mixy.
Největším bonusem tohoto zpracovatelského závodu je sběr kávových třešní - i v rámci takto velkých farem se důsledně dodržuje sběr pouze naprosto dokonalých třešní jasně červené barvy.

Fotky farmy, sběr kávových třešní, majitele závodu i zpracování kávy si můžete prohlédnout níže. 

Kávová farma Guadalupe

ZPRACOVÁNÍ KÁVY 

Rodina Salaverria má bohaté a dlouhodobé zkušenosti se zpracováním kávových třešní suchou (přírodní) metodou. Na kvalitě a chuti této kávy je to také velmi znát. Opravdu se pohybuje někde jinde (mnohem výš :)) než jsme u těchto káv z centrální Ameriky zvyklí. Výhodou je také vhodné počasí: suché klima, které není příliš horké. Při vyšších srážkách a vlhkosti jsou zrna zpracovaná suchou metodou mnohem náchylnější k plísním a nechtěné fermentaci. I tak ale musí být třešně zpracovávány pod přísným dohledem. Zrna se sušší na speciálních afrických postelích v nadmořské výšce 1 450 m n. m., což v kávě zmírňuje nechtěnou chuť dužiny a fermentace a vyzdvihuje čisté, komplexní tóny. 

ZPRACOVÁNÍ KÁVY NA FARMĚ





OCHUTNEJTE S NÁMI VÍCE

MR. COFFEE Při nákupu nad 750 Kč Vám zašleme
75 g kávy zdarma.

MR. COFFEE Kávu pražíme několikrát týdně.
Čerstvost zaručena.

MR. COFFEE Každou kávu pražíme tak, aby vynikla
její jedinečná chuť. 

MR. COFFEE 
Doprava zdarma nad 2000 Kč,
jinak od 70 Kč.

MR. COFFEE Vše na e-shopu máme skladem.



zpět nahoru