Colombia bez kofeinu Colombia bez kofeinu Colombia bez kofeinu
Novinka

Colombia

BEZ KOFEINU/DECAF
100% ARABICA
 Skvělá na espresso Hodí se na French press Hodí se pro moka konvičku
hořká čokoláda oříšky cukr

Bezkofeinová arabica z Kolombie Tumbaga, zpracovaná metodou sugarcane. Káva bez kofeinu se silným tělem, výraznou hořkostí a čokoládovou sladkostí, s minimální kyselostí. Hodí se do kávovaru i do káv s mlékem. Kofein byl odstraněn přírodní metodou bez použití chemie.

SKLADEM

Více informací
MR. COFFEE - Colombia bez kofeinu

Dovolujeme si také doporučit ...

Dozvědět se více o kávě Colombia BEZ KOFEINU/DECAF

 Tmavě pražená káva Tmavě pražená káva

 Zpracováno promytou metodou Zpracováno promytou metodou

CHUŤ A PŘÍPRAVA KÁVY 

Nová bezkofeinová arabica (decaf) v naší nabídce. Kávu můžete využít jako alternativu ke kofeinové variantě, pokud zrovna kofein z jakéhokoliv důvodu nemůžete nebo nechcete.  
Tato arabica je tmavě pražená, má silné, výrazné tělo, které doprovází hořko čokoládové tóny a výraznější sladkost. Acidita je zde úplně minimální. Můžete využít na přípravu v kávovaru na espresso a pěkně se hodí i do káv s mlékem. Dále můžete vyzkoušet třeba na moka konvičce, džezvě, french pressu, clever dripperu,...  

Kofein tvoří přirozenou součást kávových zrn a abychom získali kávu bez kofeinu, musí být nějakým způsobem odstraněn. Ne vždy se k tomu využívají úplně šetrné metody, proto si vždy ověřte, jakým způsobem byl kofein odstraněn z kávy, kterou pijete. Pozor! Bezkofeinová káva neznamená, že neobsahuje vůbec žádné množství kofeinu. Dle způsobu odstranění se množství kofeinu pohybuje mezi 1 % - 3 %.

ODSTRANĚNÍ KOFEINU Z KÁVY - METODA SUGARCANE

Odstranění kofeinu metodou sugarcane probíhá pomocí ethylacetátu (E.A.). Ten se získává při fermentaci melasy. Tento proces je certifikován jako přírodní, nepoužívají se při něm žádné chemikálie. Proces odstranění kofeinu je poměrně jednoduchý. Zelená zrna (již zpracovaná mokrou metodou) se namáčejí ve vodě a ethylacelátu. Ten na sebe váže kofein.  Tento proces se opakuje do té doby, než je odstraněno požadované množství kofeinu. V našem případě zbývá na koci procesu v zrnu cca 3 % kofeinu. Pomocí páry se odstraní zbytky E.A. a po vysušení je zelené zrno bez kofeinu připraveno k exportu. Velkou výhodou této metody je, že je k zelenému zrnu šetrná a zanechává ostatní charakteristické tóny a chutě.



OCHUTNEJTE S NÁMI VÍCE

MR. COFFEE Při nákupu nad 750 Kč Vám zašleme
75 g kávy zdarma.

MR. COFFEE Kávu pražíme několikrát týdně.
Čerstvost zaručena.

MR. COFFEE Každou kávu pražíme tak, aby vynikla
její jedinečná chuť. 

MR. COFFEE 
Doprava zdarma nad 2000 Kč,
jinak od 70 Kč.

MR. COFFEE Vše na e-shopu máme skladem.



zpět nahoru