AKTUÁLNÍ SITUACE

Vážení zákazníci,
naše prodejna ve Zlíně v současné chvíli funguje přes výdejní okno v době po-pá 9-16, sobota 9-12. Standardně prodáváme zrnkovou/mletou kávu a kávy s sebou.
Můžete využít možnosti osobního odběru při objednávce přes e-shop.
Doprava zdarma nyní při objednávce nad 1000 Kč!

Colombia bez kofeinu Colombia bez kofeinu Colombia bez kofeinu

Colombia

BEZ KOFEINU/DECAF
100% ARABICA
 Hodí se na espresso Hodí se na French press Hodí se pro moka konvičku
hořká čokoláda lískový oříšek

Bezkofeinová káva (decaf) z Kolumbie pro všechny, kteří se nehodlají vzdát chutě kávy. Tmavě pražená arabica se silným tělem, výraznější hořkostí a minimální aciditu. Doporučujeme do kávovaru a do káv s mlékem. 

SKLADEM

Více informací
MR. COFFEE - Colombia bez kofeinu

Dovolujeme si také doporučit ...

Dozvědět se více o kávě Colombia BEZ KOFEINU/DECAF

 Hodí se na espresso Hodí se na espresso

 Tmavě pražená káva Tmavě pražená káva

CHUŤ A PŘÍPRAVA KÁVY 

Bezkofeinová arabica (decaf) v naší nabídce. Kávu můžete využít jako alternativu ke kofeinové variantě, pokud zrovna kofein z jakéhokoliv důvodu nemůžete nebo nechcete.  
Tato arabica je tmavě pražená, má silné, výrazné tělo, které doprovází hořké a čokoládové tóny. Acidita je zde úplně minimální. Můžete využít na přípravu v kávovaru na espresso a pěkně se hodí i do káv s mlékem.  

Kofein tvoří přirozenou součást kávových zrn a abychom získali kávu bez kofeinu, musí být nějakým způsobem odstraněn. Ne vždy se k tomu využívají úplně šetrné metody, proto si vždy ověřte, jakým způsobem byl kofein odstraněn z kávy, kterou pijete. Pozor! Bezkofeinová káva neznamená, že neobsahuje vůbec žádné množství kofeinu. Dle způsobu odstranění se množství kofeinu pohybuje mezi 1 % - 3 %.

ODSTRANĚNÍ KOFEINU Z KÁVY 

U naší Kolumbie byla k odstranění kofeinu použita tzv. Švýcarská vodní metoda. Ke kávovým zrnům je tento způsob velmi šetrný a nikdy se během něj nepoužívají žádné chemikálie. Více o bezkofeinové kávě se dozvíte tady. 
Aby byl ze zelených zrn odstraněn kofein, namáčejí se zrna v horké vodě a páře po dobu několika hodin. Na vodu se naváže nejen kofein, ale i ostatní aromatické látky a oleje, které tvoří tolik vyhledávanou chuť a vůni kávy. Aktivní uhlíkové filtry zachytí kofein a ostatní látky (oleje, aromata) nasáknou zpět do kávových zrn. Často zmiňovaná nevýhoda této metody je, že je výsledná káva méně aromatická a nemá tak výraznou chuť. Doporučuje se tedy zejména pro arabiku (která má sama o sobě více rozmanitou chuť a vůni) než pro robustu. 
V porovnání s ostatními procesy je tento způsob odstranění kofeinu opravdu šetrný a nemusíme se bát chemické pachuti, kterou v bezkofeinové kávě často cítíme. 



OCHUTNEJTE S NÁMI VÍCE

MR. COFFEEPři nákupu nad 750 Kč Vám zašleme
75 g kávy zdarma.

MR. COFFEEKávu pražíme několikrát týdně.
Čerstvost zaručena.

MR. COFFEEKaždou kávu pražíme tak, aby vynikla
její jedinečná chuť. 

MR. COFFEE
AKCE! Doprava zdarma nad 1000 Kč,
jinak od 65 Kč.

MR. COFFEEVše na e-shopu máme skladem.



zpět nahoru