Brazil Cascavel Verde Brazil Cascavel Verde Brazil Cascavel Verde
Novinka

BRAZIL

CASCAVEL VERDE
100% ARABICA
 Hodí se na Hario V60 Hodí se na French press Naučíte se připravovat aeropress
citrusy květiny broskve

Výběrová, světle pražená Brazílie, zpracovaná přírodní (suchou) metodou. Vyniká svěží, jiskrnou aciditou se sladce ovocnými a květinovými tóny Doporučujeme na filtrované kávy, french press, aeropress. Na espressu vynikne citrusové ovoce a příjemná sladkost

SKLADEM

Více informací
MR. COFFEE - Brazil Cascavel Verde

Dovolujeme si také doporučit ...

Dozvědět se více o kávě BRAZIL CASCAVEL VERDE

 Světle pražená káva Světle pražená káva

 Zpracováno suchou metodou Zpracováno suchou metodou

 Vypěstováno v nadmořské výšce 800 - 1100 m n. m. Vypěstováno v nadmořské výšce 800 - 1100 m n. m.

CHUŤ A PŘÍPRAVA KÁVY 

Kávy z Brazílie máme často spojeny s nižší třídou, slabší kvalitou a těžko dohledatelným původem. I zde se však dají najít zajímavé kávy s výborným chuťovým profilem. Tato káva má v sobě jiskru a svěžest a je velmi hezky vyvážená. Díky naturálnímu zpracování najdete v šálku chutě sladkého ovoce-broskve, meruňky, meloun,...  Acidita bude svěží, živá, s květinovými tóny. Tělo kávy je středně silné, můžete bez problémů vyzkoušet i do kávovaru. Očekávejte výraznější aciditu a sladkou explozi chutí. Všechny jemné tóny skvělé kávy si vychutnáte zejména na alternativních přípravách. Doporučujeme V60, aeropress, chemex, french press, džezvu nebo moka konvičku. Tato výtečná káva má minimální hořkost, naopak v ní vyniká sladce ovocná acidita.  


HLEDÁTE NAŠI TRADIČNĚJŠÍ, TMAVĚ PRAŽENOU BRAZÍLII? 

PŘIPRAVILI JSME PRO VÁS SÉRII VIDEÍ O DOMÁCÍ PŘÍPRAVĚ KÁVY: 

PŮVOD A ZPRACOVÁNÍ KÁVY 

Cascavel = portugalsky chřestýš. Had s hrozivou reputací je v Brazílii důležitý živočich v kávovém ekosystému. Dokáže drobné hlodavce držet daleko od farem, na kterých páchají spoustu škod. Nejenže ničí rostlinám kořenový systém, ale rozkousávají také zavlažovací systémy. 

Tato káva pochází od farmářů, kteří napřímo spolupracují s naším dodavatelem, Sucafina Specialty. Díky opakujícím se kontrolám kvality, důslednému sběru zralých kávových třešní a třídění třešní i zrn, jsme se dostali k výbornému zrnu s konzistentní a čistou chutí. 
V Brazílii se káva pěstuje na obrovských, rozsáhlých plantážích a kvůli relativně vysokým mzdám je většina práce na farmách vykonávána stroji. V dnešní době se u kávy vyšší kvality využívají stroje, které jsou z kávovníků schopny posbírat pouze zralé třešně. Zamezí se tím sběru všech třešní - zralých, nezralých, defektních, což samozřejmě negativně ovlivňuje výslednou chuť kávy. Káva se zpracovává suchou (přírodní) metodou. 

Celé označení naší kávy je: NY2 Scr. 16+
V Brazílii se káva třídí podle kvality a podle velikosti. Označení NY2 říká, že v zeleném zrnu není více jak 6 defektů na 300 g. 
Na roztřídění zrn podle velikosti se využívají stroje se síty s různě velkými dírkami, kterými menší zrna propadnou dolů a větší se zachytí. Síto s velikostí 16 zachytí zrna o velikosti 6.5 - 7 mm. Jednotná velikost zrn výrazně usnadní pražení, všechna zrna jsou upražena stejně. Kdyby byla zrna pomíchána, menší by se upražila dříve a větší by nebyla upražena. 



OCHUTNEJTE S NÁMI VÍCE

MR. COFFEE Při nákupu nad 750 Kč Vám zašleme
75 g kávy zdarma.

MR. COFFEE Kávu pražíme několikrát týdně.
Čerstvost zaručena.

MR. COFFEE Každou kávu pražíme tak, aby vynikla
její jedinečná chuť. 

MR. COFFEE 
Doprava zdarma nad 2000 Kč,
jinak od 80 Kč.

MR. COFFEE Vše na e-shopu máme skladem.



zpět nahoru